A leandert, hogy lehet szaporítani?
Figyelt kérdés
ha levágok egy ágat gyökereztetni....így működne?Vagy hogy?2010. okt. 18. 07:54
1/3 anonim válasza:
Igen, pontosan így! Javaslom, hogy tőben, és ne vágd, hanem szakítsd le, hogy jöjjön egy kis talp vele a fás részből!
2/3 anonim válasza:
Kissé fásuló ágat kell levágni vagy törni, ahogy tetszik Én vágni szeretem. Az alsó leveleket kíméletlenül le kell szedni, elég, ha kb.4-6 levélke marad rajta, így mehet a vízbe. Néhány hét alatt szép gyökeret ereszt, ha elég erős, akkor már át lehet ültetni földbe. Profik egyenesen ültetőközegbe dugják a kis ágat, de akkor nagyon kell figyelni, hogy mindig elég nedves legyen a talaj, így viszont majd földlabdával együtt tudod átültetni.
3/3 anonim válasza:
szia! jól leírták itt előttem. egy valamivel kiegészíteném: ha van rá módod akkor METSZŐOLLÓVAL VÁGD le és SRÉHAN. ez azért fontos mert akkor rendesen tudja felszívni a vizet és nem tömődik el a szára, mert "egyenesen" tudja felszívni a vizet. olyan mint a lefolyó...ha túl sok a kanyar, nagyobb az esély hogy eldugul :)
ja és a vizet cseréld sűrűn a baktériumok miatt. a levágott meggyengült ág könnyebben hal meg :) ha van tápsóoldatod akkor rakhatsz hozzá minden vízcserénél egy nagyon keveset! kb 5literhez egy kávéskanálnyit. de az is fontos ha beleraktad, hogy jól kavard el, ne ülepedjen meg az alján, tudom, hogy oldódik vízben de nem 2 perc alatt. ha "töményen" szívja fel a tápsót akkor többet árt mint használ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!