Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi lehet a növény levele...

Mi lehet a növény levele mintha tiszta tetű lenne, ha megrázom ezer fehér apró valami - mintha liszt szállna - lepi el a levegőt?

Figyelt kérdés
2015. jún. 24. 11:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Liszteske nevű kártevő!
2015. jún. 24. 12:08
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

liszteske másnéven üvegházi molytetü.

Jellemzően a káposztaféléken telepszik és rágja. kiirtani nem lehet csak ritkítani mert rengeteg van és szálnak minden fele ez a melegnek köszönhető hogy már nem csak az üvegházakban és a fóliák alatt vannak.

irtani 4-5 naponta szerrotációval vagyis mindíg mással pl lehetőségek mospilán, actara, apacs, decis, danadin progess,sherpa.

végülis addig szokás kezelni még mielőtt be nem akarod takarítani a termést annyival előtte hogy a várakozási ideje leteljen a szernek.

2015. jún. 24. 12:19
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!!
2015. jún. 24. 13:35
 4/11 anonim ***** válasza:
Mivel BI58 már nincs,de van dimethoat-én azzal szoktam.
2015. jún. 24. 21:48
 5/11 anonim ***** válasza:
2015. jún. 24. 22:01
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy nincs BI-58. Csak I. kategóriás, mint az összes dimetoát-tartalmú szer, azaz földi halandónak még ránézni sem szabad.
2015. jún. 25. 06:27
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként ha ki akarnám íratni végleg akkor többe kerülne a szer mint a termés ára, ezért inkább 8-14 naponta lefújva próbálom tizedelni karate/decis szert váltogatva mikor általános rovar/gombaölő permetezést végzek.

Nálunk pl. minden szert kiadnak, akármilyen is,a lényeg nekik a jó vásárló, de én úgy vagyok vele hogy ne mérgezzük magunkat mindennel....

2015. jún. 25. 11:23
 8/11 A kérdező kommentje:
Kaptam egy virágot, sövényrózsát cserépben. Tiszta liszteske ezek szerint, ahogy a válaszadók segítettek. Az a baj, hogy az egész virágoskertemet ellepte. És tanácstalan vagyok, hogy mit tehetnék?
2015. jún. 25. 11:26
 9/11 anonim ***** válasza:
Mospilan nevű szer az bevált, az felszívódik tehát azzal kellene kezelni,többször kell majd vele permetezni pl. 4-6 nap múlva megint, gazdaboltban megvásárolható!
2015. jún. 25. 12:31
 10/11 anonim ***** válasza:

2. vagyok ismét már leírtam hogy miket fujkálhatol rá ami még megfizethető és kis kiszerelésben be is szerezhető.

hát a többször mospilán ahogy itt írta az egyik válaszadó nem igazán szerencsés mivel rezisztens lesz rá ellenálló lesz és egyáltalán nem fog hatni egy idő után.

Idén elnéztem egy permetezést kétszer mospilánnal mentem át rajta és már nem is igazán hatott mert másnap mikor ellenőriztem a hatást igencsak megdöbbentem hogy rengeteg maradt és még ígyis hogy ennyit kezeltem néhányat elég szépen megrágtak kilyuggatták mint a szitát.

2015. jún. 25. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!