Fűnyíró penge vásárlás?
Bár nekem egy 1100w-s elektromos van,de minden fűnyírás előtt meghúzom kicsit, én kis sarokköszörűvel,és lepketárcsát használok(lamellás).
Biztos,hogy nem vinném köszörüshöz,nem hiszem,hogy 500 pénz futja az élezést.
Mekkora gép az,hogy olyan drága a kés hozzá?
Nekem van benzines is, kisebb elektromos is. Nagy különbség lehet a kések agyaga között, mert az elektromosét minden nyírás előtt megélezem, a benzinesét meg még két év alatt nem kellett.
Szerintem attól nem bírja tovább, ha pénzért élezteted mással. Úgy tudom fontos, hogy egy oldalra ferdén legyen élezve, ne két oldalról mint a konyhai kések, mert úgy igen hamar kicsorbul bármelyik.
A ferde élezés azért kell, hogy szebb legyen a vágás a fűszálakon, a csorbulást nem befolyásolja. Ahogy az sem, hogy ki élezi... Kivéve, ha valami okostóni köszörüléssel megégeti az acélt, mert ha kiég belőle a szén, akkor jobban csorbul a továbbiakban.
Vagy élezgesd, ameddig tart, vagy vegyél újat. Ha te élezgeted, akkor elsőre egy profihoz azért érdemes elvinni, mert az elrontott, félreélezett kést is ki tudja javítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!