Ki vágjam a diófát, vagy várjak vele?
Leendő házunk fala kb.1,5 méterre lesz a diófa törzsétől.
Gyönyörű fa, nagyon fogom sajnálni, ha ki kell vágni.
Sávalapozás lesz, nem az alap mélysége miatt aggódom, hanem, hogy az ágait meg kell vágni, mert rányúlik a házra.És azt mondják, hogy ha nem ősszel van metszve a diófa, akkor úgymond elvérzik, kipusztul.
És egyébként is, meg hagyhatom a fát úgy, hogy a gyökérzete a ház alapja alá nyúlik? Mert ha úgy vágom ki, hogy marad a törzséből, és az kihajt, akkor nem fogja bántani az alapot?
Egy diófának másfél méter nagyon kevés. Vagy állandóan metszeni kell, vagy az ágak ledörzsölik a vakolatot, megkezdik a tető szélét, csatornát leszedik, stb.
Ahol nagyobb ágakat vágsz le egy nagy fáról, ott a diófa egy év alatt 3 m-es ágakat képes hozni.
Én kivágnám, bármilyen sajnálatos is.
Az amúgy tavasszal van, hogy "elvérzik" a diófa, ilyenkorra már szerintem teljesen megszűnik a dolog, vagy majdnem.
Látni kellene a fát, és az alapnál megásni, hogy mennyi és milyen gyökér van.
Könnyen elképzelhető, hogy a fa formázásval is alakítható.
Nekem is 2 méterre van a faltól. De a ház után ültethették. Déli oldalon nagyon jó árnyékot ad, tele énekes madarakkal.
A csatornát természetesen takarítani kell, de valamit valamiért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!