Hogyan gyökereztessek ki egy kaktuszt?
Figyelt kérdés
nemrég sétáltam és rábukkantam egy hatalmas kaktuszra, mivel az egészet elhozni nem tudtam, ezért az egyik kis hajtást letörtem, hazahoztam. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám kigyökereztetni? előre is köszönöm2015. máj. 23. 21:00
1/4 anonim válasza:
Legegyszerűbben egy nedves talajra óvatosan rányomod (legjobb a kaktuszföld) ami boltban kapható, a talaj enyhén nedves legyen ne vizes mert akkor kirohadhat, a kaktusz nagyon könnyen ki fog gyökeresedni ha meleg helyen van.
2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen! :)
2015. máj. 23. 21:09
3/4 anonim válasza:
Előbb pár napig hagyni kell, hogy a törés- vagy vágásfelület beszáradjon. Csak utána szabad kaktuszföldbe tenni (nagy szemű homokkal vagy téglatörmelékkel fele/fele arányban kevert talaj). Az ültetőközeg jó vízáteresztése lényeges ! Beültetést követő pár nap után ajánlatos csak nedvesíteni az ültetőközeget. Az egészet világos helyre kell állítani, de tűző nap ne érje. A cserép alatt ne álljon a víz soha ! A talaj inkább száraz, mint nedves legyen. A gyökeresedés elvben 1-2 héten belül megindul, amit aztán új hajtás képződése is követ. Ha már meggyökeresedett, akkor általában fokozatosan akár teljes naphoz is lehet szoktatni és akkor nyáron, magas környezeti hőmérséklet mellett már a sok vizet is kibírja károsodás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!