Kezdőoldal » Otthon » Kert » Szerintetek ültessem át ezt a...

Szerintetek ültessem át ezt a kaktuszt?

Figyelt kérdés

Karácsonyra kaptam,és miután utánanéztem az igényeinek, rájöttem hogy igencsak kicsi ez a cserép neki (vagy nekiK, azt sem tudom eldönteni hogy ez most egy kaktusz két hajtással vagy két kaktusz :P ). Szóval már kerestem is megfelelő cserepet, de aztán azt is olvastam hogy tavasszal ajánlatos átültetni. Van ennek jelentősége ha úgyis a lakásban telel?

[link]

2014. dec. 30. 13:38
 1/3 anonim ***** válasza:
Hozzá ne nyúlj ! A cserép nem kicsi neki, pár évig még elvan benne. Lakásban a lehető leghidegebb (10° alatti,de nem fagyos) ám egyben igen világos helyre kell tenni (de lehetőleg nem napra) télen. Öntözni nem szabad.
2014. dec. 30. 13:48
 2/3 anonim ***** válasza:

Így van, még évekig elég lehet nekik ennyi föld. (Két külön Mammillaria.)

Tavasszal külön lehet ültetni őket, ha gondolod, de együtt se kapjanak sokkal több földet, mint amennyi most van a cserépben. Sok földben könnyű kinyiffantani őket, de ha nem, akkor is elcsúnyulnak, ha nem sokat értesz hozzájuk.

Legjobb nekik a hideg, világos telelőhely, de ha más hideg hely nincs, akkor sötét spájzba is mehetnek, csontszárazon. (Világos telelőhelyen nem baj, ha nappal rövid időkre még 15 fok fölé is megy a hőmérséklet.)

Aztán tavasszal mehetnek ki a szabadba.

Szobában telelve tavaszra úgy fognak kinézni, hogy pont beleillenek a kukába.

2014. dec. 30. 19:06
 3/3 anonim ***** válasza:
Sajnos igazuk van az előttem szólóknak.Kaktuszokat telelteni kell,max 10 fok. Én még a télen is ki szoktam nyitni rájuk a garázsajtót,ha effőlé megy csak kicsit is a hőmérséklet.Tömbházban nem tudom mit lehetne vele csinálni,rakjad ki a lépcsőházba,ha nincs fűtve.
2015. jan. 29. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!