Szerintetek ültessem át ezt a kaktuszt?
Karácsonyra kaptam,és miután utánanéztem az igényeinek, rájöttem hogy igencsak kicsi ez a cserép neki (vagy nekiK, azt sem tudom eldönteni hogy ez most egy kaktusz két hajtással vagy két kaktusz :P ). Szóval már kerestem is megfelelő cserepet, de aztán azt is olvastam hogy tavasszal ajánlatos átültetni. Van ennek jelentősége ha úgyis a lakásban telel?
Így van, még évekig elég lehet nekik ennyi föld. (Két külön Mammillaria.)
Tavasszal külön lehet ültetni őket, ha gondolod, de együtt se kapjanak sokkal több földet, mint amennyi most van a cserépben. Sok földben könnyű kinyiffantani őket, de ha nem, akkor is elcsúnyulnak, ha nem sokat értesz hozzájuk.
Legjobb nekik a hideg, világos telelőhely, de ha más hideg hely nincs, akkor sötét spájzba is mehetnek, csontszárazon. (Világos telelőhelyen nem baj, ha nappal rövid időkre még 15 fok fölé is megy a hőmérséklet.)
Aztán tavasszal mehetnek ki a szabadba.
Szobában telelve tavaszra úgy fognak kinézni, hogy pont beleillenek a kukába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!