Mennyit számít egy öntöző rendszer a kertben?
Nem tudom, 1800 négyzetméteres a telkünk és nagyon tápanyagdús földünk van, viszont hajlamos száradni és gyomosodni. Mulcsolni ekkora területet nem lehet, de folyamatos csepegtetéssel a felkapált-felszántott földet talán kordában lehet tartani.
Paradicsommal próbálkoztunk, van néhány eprünk, igazából tavalyról ennyi.
agroszövet, hm. Az ugye fekete, nem szárítja nagyon a földet?
Mennyibe kerül az anyag? Nem földem van, csak telkem, szóval nem tudom megéri-e beruházni. De nekem is tetszik a megoldás.
Én csepegtetek szinte mindent, kb. ekkora területen.
Jó sokba kerül, de a termés legalább duplája, mert öntözés nélkül sok dolog nem terem meg ebben a száraz, összeállós földben.
Hátránya, hogy nehéz miatta a talajművelés, ezért csak május folyamán szoktam berakni a csöveket, hogy addig géppel is lehessen lazítani a talajt a sorközben, a sorokat pedig szabadon lehessen kapálni.
Köszi!
Egyébként a kert nagy része még szűz, 1800 négyzetmétert nem tudtam felásni.
Milyen géppel érdemes nekiállni? Van aki azt mondja, hogy ezt csak szántani lehet, kevés hozzá a rotációs kapa. Kapából láttam elektromosakat is, de az nem hiszem, hogy felszakítja a kemény füves földet.
Ha le van nyírva a fű, akkor egy rendesebb rotációs kapával simán fel tudod vágni a földet, a fűcsomók nem képeznek akadályt. (Persze, ezt csak nedves talajnál lehet megtenni, nem csontszáraznál.)
Viszont a rota tényleg csak a legfelső réteget dolgozza meg, 10-15 cm-t. Ahová a legtöbb növény gyökerei mennek, azt a réteget nem.
Köszi!
És ha csak le van nyírva a fű, arra mehet az agroszövet? úgy, hogy persze ahova a palánták kerülnek, ott felásom? Az úgy jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!