Miért nem fejlődnek a virágaim?
Idén márciusban kaptam egy ismerősömtől sáslilomot es nőszirmot mert neki nagyon elszaporodott elültettem azóta nődögelnek de látom máshol már viragoznak főleg a nőszirom az enyémek meg csak olyan 15 cm magasak virágnak nyoma sincs.
Átültetés után normális hogy nem virágzik az első évben vagy a földemmel van baj tápozzam?
Sok esetben az adott évben csak később virágzik a növény mert meg lett bolygatva, ezenkívül függ hogy hova lett elültetve (árnyékos/napos helyre), másrészt függ a talaj minőségétől.
Esetleg mehet nekik egy kis mikroelem tartalmú tápoldat de csak gyengébb oldatban.
Az is lehet, hogy a földeddel baj van, de az mindenképpen teljesen természetes, hogy ha a gyökerek nagy részét ott hagytad az ismerősnél, akkor a maradék pár szál gyökér nem tudja megfelelően nevelni a zöld részeket. Majd jövőre.
Egyébként is ezeket igazából ősszel jobb átültetni.
Napos helyre ültettem őket, ma kaptak egy kis volldünger linz tápot remélem segit rajta.
Köszönöm a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!