Helyrejön még a fokhagyma? Lent kifejtem bővebben.
Nme valószínü, jobb, ha újat ültetsz.
Meg a szomszéddal beszélsz, hogy igen veszélyes, amit csinál - mert ha netát olyan vegyszerrel permetez (késöbb, az év folyamán), ami után nem lehet elfogyasztani a növéyntés nem tudsz róla, akkor akár az egész családodat kiírthatja ezzel.
ezt olvastam valamelyik nap , lehet ez van a korai ültetés miatt
"Az állomány kiszedésére augusztusban akkor kerül sor, amikor a növények levelei megsárgulnak, a szára elszáradt."
A lemosószerek nem felszívódóak. Semelyik.
Tehát az akkor kint lévő kis leveleket esetleg megégethette, de az azóta kibújt leveleknek nem árthatott.
Én arra tippelnék inkább, hogy ha teljesen kiment a fű a szomszédnál, hogy gyomirtózott is, és azt vitte át a szél.
Most már felesleges új fokhagymát duggatni, nem nőnek meg, ez egészen biztos. Ha jön a meleg, akkor úgyis beérnek, teljesen mindegy, hogy mekkorák.
A fokhagymát nem lehet túl korán duggatni, akár ősszel is lehetne. Én február 20-án duggattam, és már férfiujj-vastag a száruk, nagyon jó termést várok.
Nekem fű is, és veteményes is van a gyümölcsfák alatt. A lemosó permetezés érte a füvet is, és a dughagymát, meg a fokhagymát is. A fák alatt sem a fűnek, sem a hagymának, sem a fokhagymának nem lett semmi baja!
(Ha véletlenül nem csak lemosó-permetezett, hanem a fák alatt gyomírtózott is, és a glifozátot vitte át a szél, na attól már adódhat olyan gond, amit írtál... vagy, ha összekeverte részegen a felirat nélküli flakonokat és gyomírtóval lemosózott...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!