Mi ennek a lényege? Mi ez? Mit tud?
Ahogyan az első válaszoló írta. Egyre több helyen csinálnak ilyet. A növény mellé leásnak egy kilyukasztott PET palackot. Ezt 3-4 naponta megtöltik vízzel és a kifúrt lyukon folyamatosan kapja a növény a nedvességet. Nagyon gazdaságos, mert a víz a növény gyökeréhez szivárog, így kevés párolog el belőle + ritkábban kell az öntözéssel foglalkozni.
Mert a hajszálcsövesség vezeti el lent.
Mondjuk értelme ennek van:
Itt olvasd el, hogy csinálta: [link]
Az általad linkelt ábrát nem is igazán értem. Hogyan van elválasztva a teteje az aljától a palacknak, és miért. Vagy a palack legalja már hidropónika, és ott magába a vízbe nőnek a gyökerek?
Az általam adott link egy egyszerű csepegtető öntözés...
A linkelt képen nincs kilyukasztva a palack. Az alsó fél palackból elpárolgó víz lecsapódik a felső részen, és az oldalain lefolyik a talajba.
Szerintem nem túl jó ötlet, nem hinném, hogy fél liter víz két hétnél gyorsabban elpárolog így, hogy csak a csavaros rész látszódik ki a földből, és ez így nagyon gyenge öntözés.
Én is úgy szoktam, hogy fél palackok leásva a növények mellé, kilyukasztgatva, és heti 2x fél liter elég. Így nem a talaj teteje áll össze, hanem a mélyebb részekhez jut el a víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!