Ha az újhagymának való dughagymát mélyre dugom akkor hosszabb lesz a hagyma?
Igen, úgy van ahogy gondolod. Minél mélyebbre teszed, annál hosszabb lesz a fehér rész. Én késő ősszel szoktam a hagymát duggatni, hogy tavasszal újhagymám legyen. Egy ásonyomnyira teszem le. Mivel elég kötött a talaj, egy kis homokot szoktam csenni a gyerek homokozójából és azt szórom fölé, hogy könnyebben áttörje a talajt tavasszal.
(Ha laza a talajod, akkor töltögetéssel is növelheted a fehér részt, amikor a hagymák kibújnak a földből, folyamatosan kapával oldalról fel kell húzni rájuk a földet...)
Nem most akarod tán elduggatni? Ilyenkor már a hosszú nappalok és a meleg miatt egyből magszárba megy a nagyja, az apraja meg csak simán fejesedni kezd, és lesz nyár végére egy 3 cm átmérőjű vöröshagymád, ami jövőre tökéletes lesz újhagyma gyártására...
Zöldhagymád nyár előtt már csak úgy lesz, ha 3-4 cm feletti hagymát teszel földbe, annak már csak ki kell hajtania, nőni nem kell, ennyi ideje még van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!