Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ismeri valaki az aquilega és...

Ismeri valaki az aquilega és oxalis virágokat? Hogy ültessem őket?

Figyelt kérdés

Ma vettem ezeket a virágokat. Az aquilega azt írja, 3 van benne, a másikra 35 db van ráírva. Ír alap ültetési módszert rá, de tavaly is vettem valamilyen hagymás virágot, azt írta, hogy 10cm-re egymástól ültessem, de szerintem túl távol voltak egymástól. A képen mindig egy csomóban vannak a virágok. És az is érdekel, hogy 3 aquilega-ból mekkora "csokor" virág nő ki, illetve mennyi terjedelemre az a 35 oxalis.

[link]

[link]

2015. ápr. 30. 11:38
 1/2 anonim ***** válasza:

Tartsd be az utasítást, akkor jársz legjobban. A növényeknek térre van szükségük. Mind a leveleknek, mind a gyökerüknek. Lehet, hogy ültetéskor ritkának tűnik, de ha nem kell kiszedni őket télre, akkor hamar túlsűrűsödnek, mint pl. a tulipán.

Az Aquilega feltehetőleg egy fejletlen hagyma, és csak 1 vagy esetleg 2 virágszárat fog hozni. Amúgy meg mondjuk 25-30 cm átmérőjű körben lesznek a levelei, mint az Oxalis-nak.

Az Aquilega ilyenkor már nyílni szokott. Ha most ülteted, akkor is lesz rajta virág, de már nem futja ki magát, azaz a hosszú nappalok miatt a teljes fejlettség elérése előtt gyorsított eljárással hozni fog valami fejletlen virágot, és kész. Majd jövőre lesz rendesebb virágzás, ha lesz ideje kifejlődni.

2015. máj. 3. 13:54
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Én is azt gondoltam, hogy először nem fog valami túl sokat virágozni, mert tavaly palántás virátot ültettem, de nem nyílt virága. Aztán idén már most kinyíltak a virágok, csodaszép lett.
2015. máj. 3. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!