Átültethetem a most növekvő hagymás virágokat a kertből máshová vagy balkonládába?
Figyelt kérdés
Ősszel költöztünk kertes házba. A kiskertbe most kezdett rengeteg kis virág össze-vissza kibújni, sajnos nem tudom, milyenek, az előző tulajtól vannak. Ezt az előkertet szeretnénk füvesíteni, amit előtte gyomirtóznánk. A virágokat viszont sajnálom. Hogyan menthetem meg őket? Ha most felásom és átültetem, megmaradnak? Akár balkonládába is lehetne?2015. febr. 28. 14:42
1/8 anonim válasza:
Csak akkor lehet átültetni, ha már elvirágoztak. Különben nem maradnak meg, és nem hoznak virágot. De csak akkor látod, hogy milyen virágok, ha majd virágoznak. A korai virágok hagymái nem sokban különböznek egymástól.
2/8 anonim válasza:
Most már hagyd ott ahol vannak,mert más indulóban vannak .Gyengitenéd a virágzatukat.A balkonládát meg nem hiszem hogy imádnák az évelők .
3/8 A kérdező kommentje:
A gyomirtó pedig biztos nem lenne jó hatással rájuk. Mi lenne a jó megoldás, hogy a füvesítés is megvalósuljon?
2015. febr. 28. 15:42
4/8 anonim válasza:
Várj a füvesítéssel néhány hónapot. Most még úgy is korai lenne füvesíteni.
5/8 A kérdező kommentje:
Akkor is ártanék nekik, ha nagy földmennyiséggel (nagy lapáttal, ásóval) vinném át másik helyre úgy, hogy a hagymák nem sérülnének?
2015. febr. 28. 15:55
7/8 Kirle083 válasza:
Nagy földlabdával esetleg "át lehet menteni" ,de ehhez jól elő kell készíteni leendő helyét.
Szerintem 50-70 százaléka meg fog maradni.
8/8 anonim válasza:
Mind meg fog maradni, garantáltan 100 %-ban, ezeket elég nehéz kiirtani. A kérdés csak az, hogy a bimbó megmarad-e, vagy elhal, és nem gyengülnek-e le annyira a hagymák a gyökerek elvágása miatt, hogy még jövőre se virágozzanak.
Amelyiket sikerül egy egész ásónyi földdel áttelepíteni, azoknál csak a rendesnél kisebb virág lesz a következmény.
Nem azt mondom, hogy ez az áttelepítés jó dolog, de ha a füvesítést semmiképpen nem akarod elhalasztani őszre, és a kigyomirtózás lenne a másik variáció, akkor ezt érdemes tenni. (A hagymások nagyon érzékenyek a glifozátra.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!