Kezdőoldal » Otthon » Kert » Lehet ezekből az almákból...

Lehet ezekből az almákból valami? (képekkel)

Figyelt kérdés

Egy bozótban találtam egy elvadult almát magról kelhetett, idared jellegű, valószínűleg 4-5 éves, eldobott csutkából nőhetett ki, 4 méteres szál volt, hasonló ezekhez, 3 szál volt mellette, azokat ki szedtem. a 4 méteres kb 2 kiló almát hozott (a bozótban!)

Az átültetés eredménye látszik a képen, már virágzik, bontja a leveleit.

Megmarad?

Tudom, magas, de nem akarom megmetszeni, a bozótban is jól elvoltak a társai, akkor itt is alkalmazkodni fog, nem?

lesz már rajta termés? Elég nagy.

[link]

2015. ápr. 19. 07:44
 1/5 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy lesz már idén termés rajta, de a rossz hír, hogy nem olyan fajta lesz, mint aminek a magjából kikelt. Nagy valószínűséggel kis termésű, savanyú almát fog teremni, ami hasonlít a vadalmához.

Sajnos a legtöbb gyümölcs nem szaporítható magról. (illetve szaporítható, de ezek csak alanynak használhatók, a kívánt minőség eléréséhez oltásra van szükség)

2015. ápr. 19. 09:21
 2/5 A kérdező kommentje:
A társa nagyon finom almát hozott! Édes volt és nagy, idared jellegű (mondanám, hogy idared, de kiokosítanának, hogy ha magról kelt, akkor nem az) De egyáltalán nem volt apró és savanyú, pont olyan volt mint amit a boltokban kapni.
2015. ápr. 19. 09:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Akkor marha nagy szerencséd volt. Nekem még sohasem sikerült semmilyen gyümölcsöt így szaporítanom.
2015. ápr. 19. 16:54
 4/5 A kérdező kommentje:

Mi csak azt vettük észre, hogy van egy almafa a szomszéd elhagyott telken a gazban, és elég fiatal, de van rajta termés, hihetetlen volt.

Utána majd egy hónapon keresztül tervezgettem az áttelepítését. Ez lett belőle, de nem én ültettem.

2015. ápr. 19. 17:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Most ültetted át, ősszel vagy tavasszal?

Mivel a régi helyén hagytad a gyökérzetének akár 99 %-át is, ezért illő visszavágni a föld feletti részeket is, ha akarsz tőle valamit.

Ahol rá van kötve az a kék dolog, az onnan induló oldalágakat vágd vissza pár arasznyira, egy kifelé induló hajtásra, ezek lesznek a vázágak. Fölötte 60 cm-re meg vágd le a felfelé menő részt. A törzset meg csupaszítsd le. Ha így hagyod, nem lesz hamarabb termő fád, ebben biztos lehetsz. A gyökérzettől lesz fa a fa.

Ha véletlenül életben marad, akkor őszre a felső rész súlya lehúzza a tetejét, és úgy fog kinézni az egész, mint egy fejre állított U-betű.

Ha termést hoz, azt szedd le, mert a termés miatt nem fog semmit nőni. Jövőre már lehet 5-6 szemet hagyni rajta, ha minden jól megy.

2015. ápr. 19. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!