Fúrt kút szivattyújának áramellátása napelemmel. Csinálja-e valaki? Hogy érdemes ezt végiggondolni?
Én úgy gondolom,ezt a napelemes dolgot kevered a napelemes vízmelegítéssel .Ott azonnal lehet hasznosítani az energiát.
Ebben az esetben meg össze kellene gyűjteni aksiba .
Egy szivattyunak nem akkor az áram felvétele,meg a fogyasztása sem ,mint egy solár lámpáé.Lehet még látni napelemes megoldásokat,amiről esetleg az utak mentén villogó lámpák működnek ,vagy akár térfigyelő kamera .
Az én számításaim szerint az 50 m-es kábel a gazdaságosabb (én kb 3 éve számoltam, azóta sok minden változhatott, de ekkorában tuti nem gazdaságos).
Veszel egy konnektorba dugható fogyasztásmérőt, azon keresztül táplálod a szivattyút. Egy nyári hónap alapján meg tudod tervezni a fogyasztást. Az inverter választásánál vedd figyelembe, hogy motort fog táplálni (Az indulási áramlökést tudni kell kezelni)
3x1,5 mbcu kábel 130 Ft/m
Földbe fektethető fekete gégecső 40 Ft/m
Ez nincs 10ezer Ft.
Ennyiből nem tudsz napelemet venni ami elég a szivattyúhoz.
Ezt éppen át lehetne hidalni úgy, hogy egy masszív állványra feltenni egy IBC-tartályt, bele egy úszókapcsolót, és amikor nincs tele, a nap meg süt, akkor beindul a szivattyú, és telenyomja, onnan aztán lehet öntözni, mikor szükséges.
De az biztos, hogy jóval drágább lenne a project, mint az a kis áram, amit a szivattyú a konnektorból kiszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!