Egy 2400 m2-es veteményes gondozása durván mennyi idő hetente? Miután el van vetve minden.
A kukoricával nem sok baj lesz, átkapálod 3x egy évben, és kész. A sorközön végigszaladsz valami kis géppel félóra alatt, aztán már csak egy 10 cm-es csíkot kell kézzel kapálni.
A nehézség a többivel lesz, mert rengeteg szálból állnak, és nagy figyelmet, kerülgetést, sok gyomlálást igényelnek.
Nálam kb. 1800 m2 zöldség heti átlag 8 óra munkába kerül. Mondjuk, itt kisebb-nagyobb rotációs kapa, motoros permetező, motoros kasza is játszik.
nekünk is 1500nm és naponta négyen durván 2 órát egyik locsol a többi gyomlálgat eggyesel kapál esetleg amit kell permetez. van mit csinálni ha sok mindent akarsz. mert egy két fajta dologgal az a jobb hogy fogod elrakod lefújod vetés után aztán felülkezeled később amikor kell oszt utánna csak le kell szedni a termést.
VAn eprem 100nm abba egyedül már két hete eltöltögetek 20-30 perceket naponta felkapáltam aztán meg locsolgatás permetezés mert már betegedett foltosodott a levele. aztán aztóta nézegetem ami kijön gaz kiszedem.
A házi kertnél sose lehet unatkozni.
de ha igaz más gyorsabb hát nah nekünk ennyi idő de szép is minden.
A heti 8 órát átlagban írtam. (3. válasz.)
Az elmúlt 2 hétben annyit csináltunk, hogy fél óra alatt a Robi 52-vel végigszaladtam a már kikelt dolgok sorközén (a terület felén), fél óra alatt lepermeteztem hagymalégy ellen a hagymákat, valami rágcsáló rovarok ellen a borsót meg a retket meg a salátát, meg még volt fél óra kapálás és fél órát gyomlálás, valamint egy óra virágültetés, összesen 2 hét alatt 3 óra munka. Aztán lesznek majd időigényesebb dolgok is természetesen.
Kb. a terület felét-harmadát tudom majd öntözni, ha bejön a száraz évszak, de ott leginkább a csepegtető szalag lefektetése a nagy munka, aztán már csak alkalmanként rá kell kötni a szivattyúra a két kör egyikét, és elpöfög a kis gép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!