Kezdőoldal » Otthon » Kert » Stihl 230 fűrészemből miért...

Stihl 230 fűrészemből miért folyhat a lánckenő olajam?

Figyelt kérdés

Van egy 9 éves stihl Ms 230 fűrészem újonnan vettem. Eddig csak a kipufogó tömítést nyomta ki, néha itt-ott dugulás és apró problémák voltak vele. Most sem hiszem, hogy nagy baja lenne, de nem jövök rá mi baja.

A kipufogó alatt dől az olaj. Először azt hittem, megint a kipufogó tömítés, mert kicsit lelazult. Szétszedtem meg tisztogattam, tömítést cseréltem és összeszereltem. Most is jön. De már látom, hogy a láncvezető oldali résznél van egy kis kivezető nyílás és onnan jön az olaj. Kipucoltam a láncvezető olajző nyílását és az olajzó résznél is mindent komresszorral átfújattam. Most is folyik. Lehet híg az olaj?

2015. ápr. 13. 14:12
 1/8 A kérdező kommentje:
Eredeti stihl lánckenőolajjal használom. 10 literes kannákkal szoktam venni.
2015. ápr. 13. 14:15
 2/8 kata kata ***** válasza:
Lukas a tartály vagy a szuszogónál nyomja ki.
2015. ápr. 13. 15:10
 3/8 A kérdező kommentje:
Ha a szuszogó az a pici lyuk a kipufogó alatt, akkor ott, mert látom, hogy jön ki. De mit lehet ellene csinálni?
2015. ápr. 13. 15:12
 4/8 kata kata ***** válasza:
A szuszogó az első tőcsavar előtt van.Vedd le a láncvezetőt és megtalálod.Amit te mondasz az a olajszivattyú dugója.A kipufogó alatt nem nyílt meg a ragasztása a tanknak?
2015. ápr. 13. 15:46
 5/8 A kérdező kommentje:

Utcabeli 025 gépét megnéztem és lefényképeztem.

[link]

Itt a lyukban van valami szükítő és nem jön belőle az olaj.

Ez az enyém nincs a lyukban szükítő (elhagyhattam az erdőben), alapjáraton és kis gázon nem jön belőle, de nagy gázon csak úgy bugyog a lánckenő olaj a lyukon.

[link]

Tank nincs megrepedve. Hogy hívják azt a kis szűkítőt ami az enyémből hiányzik?

2015. ápr. 13. 16:47
 6/8 kata kata ***** válasza:
77%

Passz nem tudom a nevét.De még a robbantott ábrán sem találom. [link]

Dugózd le valamivel amit ki tudsz venni ha nem jó.

2015. ápr. 13. 17:19
 7/8 anonim ***** válasza:
77%

Elég gyakori probléma ezeknél a gépeknél(ms210-230-250) főleg kompresszoral való tisztitás után szokott jelentkezni mert belefújnak az olajnyilásba miután leveszik a láncot és a vezetőt és a másik oldalon a dugót kilöki a nyomás.

A megoldás az,hogy kell késziteni egy új dugót a kipufogó melletti lyukba és be kell olvasztani egy picit,hogy ne essen ki.

Most telefonról vagyok de később rakok fel néhány képet arról ahogy én szoktam megcsinálni.

2015. ápr. 15. 06:30
 8/8 A kérdező kommentje:
Na már alig várom, mert jó pár embertől kérdeztem, de eddig senki sem tudott válaszolni rá. Valószínű, hogy a kompresszor okozta, mert tavaly tisztítottam el vele először (nem volt kompresszorom előtte) és a héten vágtam fel pár gerendát amikor észrevettem a rengeteg olajat. Láncon meg alig van olaj. Mindenkinek nyomtam a zöld kezet.
2015. ápr. 15. 07:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!