Kertet tavasszal is fel lehet ásni, ültetés előtt?
Figyelt kérdés
Tudom h ősszel kell, de most tettem szert egy telekre és szeretném beültetni zöldségekkel. A föld még feltöretlen, fű, meg némi gizgaz van rajta.
Az érdekelne, hogy hogyan ássam fel? Sekélyen? Mélyen?
Olvastam olyat, h a felső réteget le lehet szedni, mint egy gyepkockát és azt tenni legalulra vissza a felásott részbe, a füves felével lefele. Ezt érdemes?
Minden tanácsot szívesen fogadok!
2015. ápr. 9. 02:41
1/7 anonim válasza:
Mélyen ásd fel. Ha kell, akkor trágyázd is meg. De a frissen trágyázott földet nem minden növény szereti.
2/7 anonim válasza:
Bármikor fel lehet ásni, csak praktikus ősszel, szárazabb időben, amikor nem ragad rá az ember cipőjére 5 kg sár és a földdarabok könnyebben széttörhetők apróbb részekre. Egy ásónyom mélység biztosan elég. Az a füves felével lefelé dolog elméletben jó, de nehéz kivitelezni. Mindenesetre zöldségek alá nagyon jól fel kell lazítani a talajt, morzsalékosra kell készíteni. Ez egy feltöretlen ugar esetében azért nehéz és lassú, mert a göröngyöket át kell rostálni és az évelő gazok szár- és gyökérrészeit is el kell távolítani.
3/7 A kérdező kommentje:
Oké! Nagyon kösz mindkettőtöknek! Akkor nekiállok és felásom. :)
2015. ápr. 9. 08:25
4/7 anonim válasza:
Csatlakozva az előttem szólókhoz, még annyit hozzátennék, hogy ásás előtt felderíteném a szomszédságot. Ha van valakinek jó rotációs kapája, és barátkozós típus - esetleg egy üveg jóféle pálinkáért cserébe pikk-pakk megrotálhatná...
5/7 anonim válasza:
Lehet csak ásás után elkel dolgozni mert kiszárad.
Egyébként azt ajánlom ásás előtt 1 2héttel permetezd le glifozát tartalmú gyomirtóval és így már a kipusztult gyomokat forgatod be aztán rotával sekélyen menj át rajta majd vetés előtt mélyen aztán jöhet a vetés.
6/7 anonim válasza:
És csak érett istállótrágyát vagy n p k műtrágyát használj.
7/7 A kérdező kommentje:
Nektek is köszönet!
2015. ápr. 17. 11:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!