Rossz helyre ültettem a körtefát. Tavasszal áttehetem máshova?
Ú, lehet nagyon buta kérdés, de sajnos rossz helyre került a körtefa csemete. Okbóberben ültettem az összes csemetémet, de előre nem tudtam, hogy ahova a körte került, csakis oda építhetünk garázst.
Így kb 1-2 méterrel arréb kéne tenni a fát. Nem tudom, hogy ez mennyire kivitelezhető? Ha tavasszal jól körbeásnám, és földlabdástól áttenném a kijelölt helyre, akkor megmaradna a fa? vagy inkább ne is próbálkozzak ilyen művelettel, inkább húzzam ki a fát, és vegyek helyette másikat? (Ha valamilyen módon lehet, akkor nagyon szeretném megmenteni ezt a kis csemetét..)
Köszönöm előre is!
Inkább ősszel ültesd át. Ha megmarad tavaszra, jól jártál.
A tavaszi bolygatás könnyebben árthat a csemetének.
Nálam eddig még az összes tavaszi ültetésű megmaradt. Be kell iszapolni, és kész. (Azért szoktam inkább tavasszal ültetni, mert a telkekről ellopják időnként, és így télen nincs kint.)
De egyértelmű, hogy az őszi ültetés jobb a növénynek. Nagy gyökeresedést persze nem fog művelni tavaszig, de legalább hozzálát, már tél elején a még meleg földben, ill. tavasszal.
Értem.. Sajnos még mindig nem tudtam átültetni, de azt hiszem most télen már nem fog menni :(
A férjem is folyton dolgozott, így nem tudott segíteni a gödör kiásásában.
Azt hiszem megpróbálkozunk mégis csak a tavaszi átültetéssel. Jó nagy földlabdával kiszedjük és át egy nagyon gödörbe.. hátha megmarad.
Köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!