Feljelenthet, vagy megakadályozhatja valamilyen módon a szomszéd, ha zavarja a komposztunk szaga?
A helyzet az, hogy óriási füves területből áll a kertünk nagy része, így a levágott fűvel nem tudunk mit kezdeni, így komposztáljuk, aminek persze szaga van. Tavaly szólt a szomszéd érte, el is takarítottam, de rengeteg munka volt vele, idén viszont még több fűnyesedék lesz, mivel a kert másik fele is be lett füvesítve.
Tehát a kérdésem az is lehetne, hogy mit kezdjek a levágott fűvel?
Valamit elszúrtok a komposztálással, azért büdös. Normális esetben nem volna szabad még közvetlenül mellette állva sem érezni bármilyen szagot, nemhogy még a szomszéd szóljon, hogy büdös.
Csak tippelek, hogy hirtelen raktok rá sok frissen vágott zöldet, ami így befülled, berohad, ahelyett, hogy szépen lassan korhadna.
A megoldás az lehetne, hogy a levágott fű egy részét, valahol kiterítve hagyjátok egy kicsit száradni és aztán teszitek rá a komposztra, vagy (most úgy is tart még valamelyest a metszés szezon) a metszésből származó nyesedéket félreteszitek későbbre és amikor füvet tesztek a komposztra, akkor ezzel a nyesedékkel "rétegezzétek", hogy át tudja járni valamelyest a levegő a halmot, mert ha ez nincs meg akkor jön az, hogy büdösödik az egész.
A másik lehetőség, pedig még az, hogy túl sok vizet is kap a komposzt, ha így van akkor ezt is érdemes csökkenteni.
Az én szomszédom is ilyen, azt mondja nem büdös. Kérdeztem tőle, miért az én házamtól 35 cm-re van 20m3 komposztja, erre a válasz az volt, hogy az asszonyt zavarja a szar szag!
Szegényt úgy megsajnáltam, hogy a ganét 100m-ert kell cipelnie naponta a házam tövénél levő tárolójáig. A polgármester szerint a testvére trágyatárolója, nem büdös, sőt védi a környezetet is...
Nálatok nem csak a szomszéd a hülye.
A trágya az nem ugyanaz, mint a komposzt.
Nem értem a szomszéd szerint nem büdös csak a felesége szerint?
Miért kell egy hülyével egy kalap alá venni azokat, akiknek szagtalan KOMPOSZThalma van a kertjében?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!