PERMETEZÉSt követően meddig ne essen eső? Mi erre a "szabály"? Nyilván a minél hosszabb a jó, de mikor nem érdemes belefogni?
Köszi. Engem most főleg a lemosó érdekel, ami most aktuális
lassan. Vagy még nem?
Oké, akkor a lényeg, hogy nem kell napokig esőmentes idő
utána. Ennek örülök ... :-)
A lemosóhoz amúgy is hűvös idő kell.
Férjem kedden permetezett, szóval 2 napja volt a permetnek, hogy felszívódjon. Szerintem fél nap elég.
Ez nagyban függ a permetszer féléktől .A felszivódók 1-2 óra alatt felszivódnak .Az olajost meg nem mossa le az
eső száradás után .
"2 napja volt a permetnek, hogy felszívódjon"
Hát a lemosó permetezés éppen nem felszívódó, hanem kontakt, felületen ható szer. Nincs is hol felszívódjon, mert a felszívódó szerek a leveleken szívódnak fel, azok meg még nincsenek.
De, ha gyári rezes készítménnyel lemosó-permeteztél, azokban vannak kalcium ionok is, amik a levegőn néhány óra alatt megkötnek (gipsz formájában) a lepermetezett növényi részeken, és egy-két hétig nem mosódnak le a növényről.
Szóval permetezés után (hőmérséklettől függően) 1-3 óra elég ahhoz, hogy az esőállóság kialakuljon.
Előzőhöz:
Igen, erről mintha hallottam volna. Állítólag nem szívódik
fel, ezért öko (alias bio) termesztésben is megengedett a
lemosózás olajos, rezes, kénes szerekkel. Jól mondom?
Igen, jól mondod, még rá is van írva, hogy ökológiai termesztéshez is engedélyezettek. Ezek kontakt szerek, amik nyilván idővel azért majd lemosódnak. Nem szívódnak fel, egyrészt még nincs min (nincs levél) másrészt nedvkeringés sincs, nem lenne mi szállítsa a növényben...
Jól hangzott el, hogy néhány óra alatt kialakul az esőállóság (persze, ha napközben permetezel és nem este alkonyatkor és egyből megesi a harmat...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!