ORCHIDEA (phalaenopsis) SOS!?
Sziasztok!
Pont ma egy hete hogy vettem a Pennyben,egy gyonyoru szep lila Orchideat,semmi baj sem volt vele,lattam hogy van egy kis bimbo rajta.Vasarnap kapott tap oldatot,es nagyon ketsegbe vagyok esve,mert a legnagyobb levele besargult,es ket virag elszaradt,ez az elso orchideam.Tegnap meglocsoltam egy kicsit,de csak keveset adtam neki hogy ne alljon a vizbe.Napfenyes helyen van,az ablak melletti polcon,a homerseklettel sincs gond,26 fok van a lakasba.Mi lehet a hiba? Segitsetek kerlek!
Én is a túlöntözésre vagy tömény oldatra gondolok. Bár egy hét alatt így se tudom hogy mehet tönkre.
Egyébként mi is onnan vettük néhány hónapja, azóta is gyönyörű. Nagyon kevés folyadék kell neki. A tápoldatot pedig szigorúan a ráírt keverési arány szerint készítsd. Mi egy kis permetezős flakonból locsoljuk. Fent a kilátszó gyökereire spriccelünk úgy, hogy kicsi víz folyjon alulra is. Ha átlátszó "cserepe" van a tiéteknek is akkor könnyű látni mennyi kell. Zöld legyen a gyökére, ha kevés vizet kap akkor elkezd világosodni.
Itt (is) azt írják, inább csak ritkábban kell öntözni. Az orchideád ilyen lazább fenyőkérges földben van?
Bár ez inkább öntözés-gyanús sajnos. De még helyrehozható! : )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!