Kezdőoldal » Otthon » Kert » ORCHIDEA (phalaenopsis) SOS!?

ORCHIDEA (phalaenopsis) SOS!?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Pont ma egy hete hogy vettem a Pennyben,egy gyonyoru szep lila Orchideat,semmi baj sem volt vele,lattam hogy van egy kis bimbo rajta.Vasarnap kapott tap oldatot,es nagyon ketsegbe vagyok esve,mert a legnagyobb levele besargult,es ket virag elszaradt,ez az elso orchideam.Tegnap meglocsoltam egy kicsit,de csak keveset adtam neki hogy ne alljon a vizbe.Napfenyes helyen van,az ablak melletti polcon,a homerseklettel sincs gond,26 fok van a lakasba.Mi lehet a hiba? Segitsetek kerlek!

2015. márc. 11. 18:11
 1/5 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy megfazott, vagy a tapoldat volt tömény. Az is lehet, hogy túl van ontozve.
2015. márc. 11. 20:35
 2/5 Csabesz80 ***** válasza:

Én is a túlöntözésre vagy tömény oldatra gondolok. Bár egy hét alatt így se tudom hogy mehet tönkre.

Egyébként mi is onnan vettük néhány hónapja, azóta is gyönyörű. Nagyon kevés folyadék kell neki. A tápoldatot pedig szigorúan a ráírt keverési arány szerint készítsd. Mi egy kis permetezős flakonból locsoljuk. Fent a kilátszó gyökereire spriccelünk úgy, hogy kicsi víz folyjon alulra is. Ha átlátszó "cserepe" van a tiéteknek is akkor könnyű látni mennyi kell. Zöld legyen a gyökére, ha kevés vizet kap akkor elkezd világosodni.

2015. márc. 12. 02:36
 3/5 A kérdező kommentje:
sziasztok! koszonon a gyors valaszokat,a tapoldat biztos hogy nem volt tomeny,mert emellett meg vannak novenyeim,es azoknak is adtunk,nekik semmi bajuk nem lett,a gyokerei kicsit fakobb zoldek,inkabb akkor arra gyanakszom,hogy huzatot kapott.
2015. márc. 12. 07:08
 4/5 anonim ***** válasza:

Itt (is) azt írják, inább csak ritkábban kell öntözni. Az orchideád ilyen lazább fenyőkérges földben van?

Bár ez inkább öntözés-gyanús sajnos. De még helyrehozható! : )

[link]

2015. márc. 12. 11:47
 5/5 A kérdező kommentje:
szia! nem rendes foldbe van,hanem orchidea foldbe.
2015. márc. 12. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!