Nem tudom, mennyire jó a rajzod, ha reális, és tényleg térdmagasságban vannak az elágazások, akkor azokat lecsapod, utána kitalálod, milyen legyen a törzsmagasság, fölötte egy arasszal vágsz. Ha sudaras fákat akarsz, akkor egy viszonylag felfelé álló rügy fölött.
Ha elég alacsonyak amúgy is, akkor nem fontos a hegyét levágni, lehet hagyni így.
Legalább a barack sebeit zárd le valamivel, vagy sebkezelővel, vagy lemosószerrel. Vagy metssz az erre való időben, egy hónap múlva. (Pirosbimbós állapotnál kellene, de ezen még nincs bimbó.)
Az alma oldalhajtása úgysem sokat ér, vágd le, aztán az elágaztatás, ahogy írtam, úgy jó méter körül.
Barack egyébkén is széthajló koronát nevel, a legtöbb fajta legalábbis. Úgyhogy én az oldalhajtásokat levágnám, és úgy indítanám, mint az almát. De ha ragaszkodsz a hasalva földműveléshez, akkor meghagyhatod az oldalágakat bő araszosra. (Ha nem túl meredekek, akkor a két utolsó rügy felfelé-oldalra (srégen) álljon, mert szét fognak hajolni idővel.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!