Hol tudnék eperfa csemetét beszerezni?
Én is szeretem az epret, de annyi eszem azért csak van, hogy nem ültetek a saját telekre. A szilvát, körtét, barackot, almát, szőlőt, stb. jobban szeretem, és jobban is hasznosítható a felesleg.
Magról nagyon könnyen szaporítható, bár 4-5 év, mire terem. Viszont gyakorlatilag ingyen lehet sok csemetéd.
Keresel megfelelő minőséget termő fákat.
Éréskor leszedsz mindegyikről 5-10 szemet.
Otthon ujjal szétnyomkodod teljesen, műanyag tányérra rakod, kiszárítod. (Teaszűrőn is át lehet mosni.)
2 hét szárítás után virágládába, cserépbe elveted.
Még idén kikel, őszig megnő vagy 10-20 centisre.
Tavasszal könnyen megközelíthető, elhagyott helyekre ülteted, több helyre, hogy ha néhányat ki is vágnak, de maradjon még bőven.
Én 6-ot ültettem ki idén tavasszal, 2 fáról származnak.
(Ha Heves megye közepe felé jársz, tudok adni még párat.)
Köszönöm válaszaitokat!
Először is nem otthoni kertben szeretném, hanem a szőlő helyére, sajnos arra már nincs kapacitás, hogy szőlőt termesszünk :/
A másodiknak üzenem, hogy ez az első kérdésem nemcsak a az eperfa témában hanem az első olyan kérdésem ami nem informatikához kapcsolódik ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!