Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hol tudnék eperfa csemetét...

Hol tudnék eperfa csemetét beszerezni?

Figyelt kérdés
Mennyi idő alatt nő meg? (Tudom, hogy hatalmas, nem probléma) Igazából a családunk rajong a gyümölcséért. Az is érdekelne, hogy kb mennyi gyülömlcse van egy fának? (Átlagos termésű év, átlagos fa kb mennyi gyümölcsöt hoz.) Érdemese egy mondjuk két fa alól összeszedni a gyümölcsöt cefrének, vagy teljesen felesleges, mert annyit úgy sem hoz. Köszönöm előre is válaszaitokat :)
2014. máj. 27. 13:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Faiskolákban érdeklődj majd ősszel. Az eperfa igénytelen és sokat terem. Nekünk is volt, soha nem mértük, hány kilót termett, de sokat. Még egy alól is érdemes összeszedni. Egy dologra viszont számíts: a hernyók nagyon szeretik az eperfát. Lehet, hogy évekig egy darabot sem látsz rajta, aztán hirtelen ellepik. Mi ezért vágtuk ki.
2014. máj. 27. 13:58
 2/6 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem jobban jársz, ha felderítesz pár utcai, parki, erdei lelőhelyet a környéketeken, mert egy idő után csalódás lesz, bár jó árnyékot ad. Tudom, nem lehet lebeszélni róla, látva, hogy már két hete talán ez a hatodik kérdésed a témában. Hidd el, nem véletlenül nem ültetik direkte kertekbe. Ha van egy hektárod, hát rajta!
2014. máj. 27. 17:04
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is szeretem az epret, de annyi eszem azért csak van, hogy nem ültetek a saját telekre. A szilvát, körtét, barackot, almát, szőlőt, stb. jobban szeretem, és jobban is hasznosítható a felesleg.

Magról nagyon könnyen szaporítható, bár 4-5 év, mire terem. Viszont gyakorlatilag ingyen lehet sok csemetéd.

Keresel megfelelő minőséget termő fákat.

Éréskor leszedsz mindegyikről 5-10 szemet.

Otthon ujjal szétnyomkodod teljesen, műanyag tányérra rakod, kiszárítod. (Teaszűrőn is át lehet mosni.)

2 hét szárítás után virágládába, cserépbe elveted.

Még idén kikel, őszig megnő vagy 10-20 centisre.

Tavasszal könnyen megközelíthető, elhagyott helyekre ülteted, több helyre, hogy ha néhányat ki is vágnak, de maradjon még bőven.

Én 6-ot ültettem ki idén tavasszal, 2 fáról származnak.

(Ha Heves megye közepe felé jársz, tudok adni még párat.)

2014. máj. 27. 17:57
 4/6 anonim ***** válasza:
Gazdaboltban 3 hete vettem konténeres eret. 2 méter magas és tele van eperrel 4000 forint volt.
2014. máj. 28. 06:50
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszaitokat!

Először is nem otthoni kertben szeretném, hanem a szőlő helyére, sajnos arra már nincs kapacitás, hogy szőlőt termesszünk :/

A másodiknak üzenem, hogy ez az első kérdésem nemcsak a az eperfa témában hanem az első olyan kérdésem ami nem informatikához kapcsolódik ;)

2014. máj. 28. 11:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Mindenesetre érdekes ez az epermánia, mert összesen nem érkezett ennyi kérdés erről a fáról mint most egy bő hét alatt. Talán az első oldalon is találsz a kert részen belőle vagy 3-at.
2014. máj. 28. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!