Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mikor szedjem le a szalma...

Mikor szedjem le a szalma takarót a szamócáról?

Figyelt kérdés

tavaj belefogtam hogy szamócát fogok nagyobb mennyiségben termeszteni. Már volt közel 50nm és ezt bővítettem 200-ra aztán sokat olvasgattam rólla hogy mit tegyek rá meg hogy hogy kell gondozni.

Aztán az egyik oldalon olyat találtam hogy érdemes szalmával letakarni télére az egészet. Nah próbából ki is próbáltam olyan 40nm-t letakartam de azt nem tudom hogy mikor szedjem majd le rólla.

Mert most néztem meg hogy ami le van takarva az már szépen olyan 6-10 levelet hozott és szép erős. ami pedig nincs letakarva az is hozott már levelet de csak 2-4 és kis gyengécskék vannak már rajta.

És akkor ehhez lenne egy olyan kérdésem mikor ?? érdemes leszedni róla mert azt nem írták sehol.

2015. febr. 16. 13:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha fagy ellen takartad be ,akkor várd meg a tél végét .

Különben felesleges volt minden .

2015. febr. 16. 15:55
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem virágládában van,semmi takarással(tavaly sem takargattam),csak az elszáradt leveleket hagyom rajta " takarásnak,és már most tök jól néz ki.

[link]

2015. febr. 16. 18:13
 3/3 A kérdező kommentje:

köszi végülis énis arra gondoltam hogy a fagyok megszünése után kéne leszedni de azért rákérdeztem.

Jó eddig mi se takartuk de utána néztem és azt írták hogy többet terem hát majd kiderül. A tavaj leveleket meg azért nem tudtam rajtahagyni mert a nem takart terület elég csúnyán megbetegedett szeptember végére, arra meg azt írták hogy célszerű ilyenkor inkább lekaszálni és megsemmisíteni a régi beteg leveleket.

DE azért azt meg vedd számításba 2. válaszoló hogy neked a teraszon hamarabb éri a meleg nincs úgy átfagyva a föld.

Nem hobbi célból akarom úgy csinálni mint a nagyok hanem mert szeretnék belőlle egy kis plusz jövedelmet. és ha jó sikerül van egy 2000nm-es kertem és ezzel akarom majd bepalántázni az egészet ha jól sikerül.

[link]

ez alapján énis elég sok mindent beszereztem aztán ha kijönne a legalább 3,5 kg négyzetméterenként akkor bővítek mert akkor már megtérül a sok munka és ráfordítás.

Míg a dunántúlon vagy pest környékén egy mezőgazdasági traktoros keres 1200 ft-tól felfele óránként Szabolcsiként 800 a plafon (haví 76300) és ehhez így kell a kiegészítés.

2015. febr. 17. 05:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!