Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Hogyan kell egy házat utólagos...

Hogyan kell egy házat utólagosan szalmával szigetelni?

Figyelt kérdés

Szívesen fogadok linkeket is.

De nem emberben :)

2013. nov. 24. 17:05
 1/6 anonim ***** válasza:
2013. nov. 24. 17:11
 2/6 anonim ***** válasza:

többféleképpen lehet kivitelezni. vagy létravázat készítesz és közé rakod, vagy a falból kiálló kapókhoz be lehet huzatni t-nekiszorítani több bálát egyszerre.

[link]

[link]

ők szerveznek tanfolyamokat, és van anyaguk, ha jól tudom meglehet tőlük venni is:

[link]

2013. nov. 24. 20:00
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm ezeket és a privátot is.

Egyébként az alapozást hogyan kell megcsinálni ehhez?

2013. nov. 24. 22:39
 4/6 anonim ***** válasza:

1 linknél egy merevített fával oldották meg, máskor egy tégla alapot készítenek amire jön a szalma; sztem nem kell teljesen tömörnek lennie.

http://www.youtube.com/watch?v=8gtlYx3IkMk

2013. nov. 25. 07:46
 5/6 A kérdező kommentje:

Óhh, azt hittem, hogy az egy beton alap,amin szigetelő anyag van:)

Tehát az olyan lehet akkor, mint egy pad, ami körbeveszi a házat?

Az viszont itt is kérdéses, hogy az hogyan van odarögzítve és annak a "padnak" milyen az alapja. Azért érdekel annyira ez az "alap" dolog, mert azért van súlya a bálaoszlopnak, amin van 5 cm vályog és nem szeretném ha megrogyna.

2013. nov. 25. 08:21
 6/6 anonim ***** válasza:

igen olyan padszerűen van körbe, de az igazi merevségét az alátámasztó háromszögek adják. itt fa, de lehet fém is. a falhoz lemez idomokkal van rögzítve, tiplivel.ha a pad és ezek is jól vannak rögzítve, sokat kibírnak. valamint ha a bála hasonlóan a falhoz van húzatva, akkor a súly egy része is áttevődik a rögzítő hevederekre.

a fém rögzítők van ahol látszanak, -én 3mm-es anyagból csinálnám. főleg a háromszög felső részét kell jól rögzíteni, mert alul a forgáspont és a felső teher kifele fordítja.

2013. nov. 25. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!