Elkezdhetem most a palántázást? Egynyári, évelő virágokát, és fűszernövényeket.
ilyenkor már szokták a magokat vetni fóliában
én is már nevelek pár palántát a szobában
Ha az van ráírva ,hogy márciús,akkor az nem február .
Biztosan kikel ha most elülteted ,aztán gyorsan felnyúlik magasra,aztán vizszintesre vágja magát .A nővényeknek fényre is szűkségük van,nem csak melegre .
Mindent a maga idejében ,és a megfelelő helyre .Ezt kell szem előtt tartani .
Szerintem elkezdem. Két hét ide vagy oda mindegy. Két hónap múlva lehet földbe ültetni, az április közepe, akkor már simán elültetem kint a növénykéket. Ha nem jőn össze, max veszek palántákat:)
Köszönöm a válaszokat!
A naptárat nem ismerik, de a sötétet igen.
Ahogy az 5. válaszoló írta, ha meleg, sötét helyen tartod őket, akkor megnyúlnak, elfekszenek. Egyrészt még az ablakban is legfeljebb fele fény éri őket, mint szabadban, másrészt éjszaka semmi fény nem éri őket, viszont akkor is ugyanolyan melegen vannak, a szabadfölddel ellentétben, ahol éjszakára a hidegben nagyjából leáll a növekedésük.
A csomagoláson lévő dolgokat kell betartani. Hátha nem azért kínlódtak azokkal a szép színes rajzokkal, hogy jól kiröhögjék, aki betartja.
Amihez azt írták, hogy szabadba lehet vetni márciusban, azzal fóliasátor híján 100 % hogy jobban jársz, ha helybe veted márciusban.
Amihez az van írva, hogy márciusban lehet palántaneveléshez vetni, azt fóliában vesd el március elején, lakásban legfeljebb március második felében, mert nem tudod neki biztosítani a világos és éjszaka hűvös helyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!