Szabad e a fűszernövényeket permetezni?
Ugyan én soha nem kényszerültem a fűszerek permetezésére, pedig van vagy 15 féle, ahogy olvasom az adatlapját, szerintem az a Dithane M45 megfelelő. Én egy hetet várnék, bár 3 nap a minimum eü várakozási idő. Kontaktméreg, ami hamar elbomlik miután kifejti hatását, vagyis ismételgetős, egy hét múlva már nem véd semmitől.
Kicsit ritkítsd meg a növényeket, mert befülled és akkor a gomba is jobban szaporodik.
A Dithane munkaegészségügyi (mvi) várakozási ideje 3 nap!
Élelmezésügyi várakozási ideje a hajtatott paprika és paradicsom kivételével általában 21 nap! Különösen az illóolajokban gazdag fűszernővények esetében. De a mellékelt linken a zellert és a majorannát konkrétan jelzi is, hogy 21 nap!
Én 21 napot várnék Dithane permetezés után!
A kontakt szerek, mint a Dithane, nehezebben bomlanak le általában, mint a felszívódók, ezért több a várakozási idejük. Csak lemosódhatnak, ezért védenek kevesebb ideig.
Különben a Dithane azért se túl jó választás, mert itt feltehetőleg lisztharmatról van szó, az ellen meg a Dithane nem hat.
Azt, ami van otthon, vagy fel tudod használni másra is. :)
Direkt ezért venni nem nagyon érdemes.
Én Mistert tennék rájuk, mert ez van itthon és nagyon jó, de 50 ml-es a legkisebb kiszerelés.
De a Topas is jó lisztharmatra, ugyan ilyesmire nincs engedélyeztetve, ám ez nem azt jelenti, hogy nem jó, hanem hogy a gyártónak más szerei is vannak, amiket már drága pénzen engedélyeztetett, és erre már nem költött milliókat. Az van ampullásban, és az ampulla felbontva eláll a hűtőben hónapokig. Veszel egy 2 vagy 5 ml-es fecskendőt a gyógyszertárban, meg a legvastagabb kapható tűt hozzá, olyan 30 Ft lesz együtt, és pontosan tudod adagolni virágpermetezőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!