Kezdőoldal » Otthon » Kert » A kukoricát mikor kell elvetni...

A kukoricát mikor kell elvetni, és hogyan?

Figyelt kérdés
Van egy 15x20méteres kiskertem,és arra gondoltam,hogy kukoricával kéne elvetni.De tavaly ősszel nem volt felszántva,parlagon maradt.Még sosem vetettem csöves kukoricát.A tyúkokat szeretném vele hízlalni.
2015. febr. 13. 09:48
 1/4 anonim ***** válasza:

Ehhez pedig fel kellene szántatni,majd eltárcsázni.A többi már menne kézi szerszámmal is .Kb 50-60 cm távolra kihúznia sorokat.15 cmre pottyantani 1-2 magot .Aztán betemetni.

Időjárástól függ,ápr,közepétől,de május első napjaiban feltétlen ültetni kellene .Korai fajtát ültessél .

2015. febr. 13. 10:50
 2/4 anonim ***** válasza:

Igen, a kukorica igényli a mélyművelést, de ha előző évben volt szántva (és nem csak ilyen kis játékekével), akkor meg lehet kockáztatni, hogy felrotálod és kukoricát teszel bele. Főleg, ha trágyázva is volt az utóbbi években, enélkül kétséges, vagy csak nagyon ritkára ültetve.

Én ebben a nem optimális helyzetben 60 cm sortávval és 25-30 cm tőtávval tenném. Öntözés nélkül inkább a 30.

Mi úgy szoktuk a kukoricát, hogy egyik ember kapával hátrahúz egy kis földet, a mellette (balról) haladó ember a lyukba szórja a szemet, a kapás húz rá 5-8 cm földet, aztán üti a következő lyukat. (Tehát egy ültetés 2 kapavágás: egy lyukvágás, egy takarás.) Ezzel elég folyamatosan lehet haladni. (Praktika: vagy madzagot kihúzni két sor közé, vagy a sor végére leszúrni egy botot és azt megcélozni, hogy egyenes legyen a sor.)

Ilyen kis területen meg lehet csinálni, hogy 2 szem kukoricát dobni minden lyukba, aztán kelés után egyelni.

2015. febr. 13. 16:02
 3/4 A kérdező kommentje:
Ezen a lepedőnyi 15X20méteres földön-jó esetben-mennyi termés várható ideális esetben?Hány zsákkal?
2015. febr. 14. 10:22
 4/4 anonim ***** válasza:

hát errefele 1 hektáron 100-120 mázsa terem

1 hektár 10000 nm neked van 300nm hát maximum 3.6 mázsára számíthatol

2015. febr. 15. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!