Kezdőoldal » Otthon » Kert » Segitseg, elpusztult az...

Segitseg, elpusztult az orchideam?

Figyelt kérdés
Decemberben kaptam egy orchideat, mostanaig nem volt vele bajom, gyonyoru volt, am tegnap azt vettem eszre hogy olyan szintelenek a viragjai. mara az osszes virag leesett es a szara kozepetol felfele elfasult. Mit tegyek??? :(((( kipusztult ?? (a levelei ugyan olyanok) vagy csak most kovetkezik a leviragzas??? segitsetek lecci... :((((
2015. febr. 11. 20:00
 1/3 anonim ***** válasza:
Elvirágzott. Majd hajt újra. A visszaszáradt virágszárakat vágd le nyugodtan, majd nő másik.
2015. febr. 11. 21:44
 2/3 A kérdező kommentje:
de fasul el a szara.. vagy igy kell legyen? en nem tudom, sose volt meg orchideam, es tudom h nagyon erzekeny szegenykem. amennyi elszarad a szarabol azt vagjam le??? a levelek szep zoldek, azok megmaradnak vagy idovel azok is elszaradnak? mikor vagyis mennyi ido utan hajt ki es viragzik ujbol?
2015. febr. 12. 14:24
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha elkezdett visszaszáradni a virágszár, akkor visszavághatod teljesen, vagy csak az elszáradt részt, ahogy gondolod , ez természetes folyamat. Az én tapasztalatom, ha teljesen visszavágom, akkor szebb lesz a következő virágzás, nagyobbak a virágok. Majd hoz újat, hogy mikor azt nen tudom. Attól függ, hogy érzni magát nálad. Van olyan orchideám, ami szinte folyamatosan virágzik, van ami évente egyszer, van ami kêtszer.

Idővel néhàny levelét is ledobhatja, de majd nő helyette.

2015. febr. 12. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!