Kezdőoldal » Otthon » Kert » Megmaradhat a lepke orchideám?

Megmaradhat a lepke orchideám?

Figyelt kérdés
2Hete vettem, eléggé szét volt szegény öntözve, 2levele le is esett, a gyökerei mind épek voltak. azóta nem öntöztem, ma néztem, és észrevettem, kb 3-4 gyökere teljesen el volt rohadva, a közeg pedig még mindig full nedves. Kivettem közeggel együtt, a rohadt gyökereket levágtam, remélem jól tettem. visszaültettem, sokkal lazábban, mint volt, kb. 4 ép gyökere maradt, plusz 2 lég gyökér. Amúgy elvirágzott már, de a szár fejlődik tovább, a levelei egészségesek. Szerintetek megmarad, vagy vége van? Nagyon sajnálnám...

2014. okt. 18. 18:06
 1/2 anonim ***** válasza:

Vasárnap fog nyerni a Fradi?

Nehéz kérdés mid a kettő, mivel az orchideák nagyon kényes jószág. Ha eltalálod a talaj összetételét, az elhelyezését, a locsolását, megmaradhat, de virágot nem hinném, hogy tudsz-e majd rávarázsolni, mivel az kész művészet.

2014. okt. 18. 20:59
 2/2 anonim ***** válasza:

A lepke azért nem egy különösebben érzékeny típus, ha ki vannak elégítve az igényei, akkor szokott virágozni.

Pl. rokonnál a konvektor fölött áll az ablakpárkányon, permetezve még nem volt, tápoldatot nagyon ritkán kap, mégis minden évben virágzik.

Továbbra is keveset öntözd, de legelőször is valami gombaölőszerrel öntözd be (átültetéskor a gyökeret is elég lett volna bemártani gombaölőszerbe), így növekszik az esélye.

Ha megmarad, akkor elég hosszú idő lesz, mire annyira megerősödik, hogy virágozzon.

2014. okt. 19. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!