Kezdőoldal » Otthon » Kert » Van ket orchideam (lepke). Az...

Van ket orchideam (lepke). Az egyik gyonyoru, telis tele viragokkal. A masik julius ota csak ugy van. Most mondjuk nyom par uj levelet ill gyokeret. Tapot egyforman kapnak, rendszeresen. Friss foldje is van. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Csak ezt nem ertem, h egyiknek passzol a kornyezet a masiknak nem... Pedig en ugy imadom oket!!! Ugyan az a faj... Megis mas... Jo fekvesu a lakas. Reggeltol napsugarban usznak. Nyaron persze az ablaktol kicsit tavolabb keresek nekik helyet, nehogy megegjenek...
2014. jan. 10. 15:54
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem szimplán csak nem egy a ciklusuk. Én az egyik hatalmas kétágú orchideámat márciusban kaptam. Kb 2 hónap alatt levirágzott és most december közepéig "csak úgy volt". Folyamatosan kapta a tápot, de semmi, aztán egyszer csak nőni kezdett mint a gomba. Most csodaszép mindkét ága, az egyiken nőtt mégegy elágazás, rengeteg bimbója van, tényleg gyönyörű.

Mire ezen kinyílt az első bimbó, addigra a másik levirágzott. Most kaptam egy harmadikat is, az is szép virágos még (bár ebből egyelőre nem tudom mi lesz, mert új ugye).

Nem feltétlenül virágoznak egyszerre, légy türelmes és ne locsold túl gyakran. 2 hetente kapjon orchidea tápot és majd egyszer megindul (ha amúgy láthatóan nincs baja, jól érzi magát). :)

2014. jan. 10. 23:14
 2/4 anonim ***** válasza:
Néha neki is kell pihenni. Majd tavasszal megindul.
2014. jan. 11. 19:12
 3/4 A kérdező kommentje:
Hat nagyon remelem, hogy tavasszal kiviragzik. Mondjuk ezt akciosan vettuk a baumaxba. Miota megvan van ket levele, ami kicsit mintha fonnyadt lenne, olyan rancos vagy milyen. A szinuk viszont olyan amilyennek kell lennie. De van par uj levele, amik teljesen normalisak... Koszi a valaszokat
2014. jan. 12. 09:34
 4/4 anonim ***** válasza:
A régi levelek előbb utóbb elfonnyadnak, elszáradnak és leesnek, ez teljesen normális jelenség.
2014. jan. 12. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!