Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ha elültetem a citrom magját,...

Ha elültetem a citrom magját, akkor tényleg nevelhetek belőle olyan citromfát ami terem?

Figyelt kérdés
Valahol olvastam, hogy lehet, de elég szkeptikus vagyok. Az ok, hogy kikel, de fog is teremni?
2015. febr. 11. 16:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Az jutott eszembe, hogyha szerzek hajtást már termő citromfáról, gyökereztetem, akkor az teremhet? "

Igen, ez müködik, csak nehezen gyökerezik ki.

2015. febr. 11. 21:35
 12/15 A kérdező kommentje:

Hormonnal is nehezen gyökeresedik?

Tul. képp van a szomszédnak egy kb két méteres termő fája, ráadásul a szabadban, tőle tudnék kérni. Mikor a legjobb hajtást vágni? Tavasszal, március környékén már mehet?

2015. febr. 11. 21:38
 13/15 anonim ***** válasza:

A citrom a legkönnyebben gyökeresedő növények közé tartozik, ha megfelelőek a körülmények, azt hiszem, 99 %-ot ír a szakirodalom. (Ellentétben pl. a naranccsal, ami olyan 3 %-ban sikerül.)

Ha termő fáról gyökereztetsz hajtást, azt nem kell oltani. Általában hamarabb hoz virágot a dugvány, mint levelet...

Mit jelent, hogy kint van a szomszédnak? Nyárra kirakja? Mert ha ki van ültetve, akkor az nem citrom.

2015. febr. 12. 05:19
 14/15 A kérdező kommentje:
Kint van neki télen nyáron, beültetve a földbe, minimum két méteres fa, nyár végén , ősszel terem. Az utcáról citromnak tűnik :) szerintem az. Több ismerősömnek van kint ilyen citromfája a földbe ültetve, de ha ez mégse citrom, akkor micsoda? :) Az biztos, hogy tök ugyanolyan és ugyanakkora a termése, mint a citrom.
2015. febr. 12. 16:22
 15/15 A kérdező kommentje:

[link]

Ilyesmi a fa.

2015. febr. 12. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!