Oleo mac gs 350-es láncfűrész-ről tudtok vélemény mondani? Megbízható? Otthoni tüzelő összevágásra kellene.
Mit takar az, hogy otthoni tüzelő? Néha tudtok szerezni pár tucat szőlőoszlopot, vagy kivágtatok két gyümölcsfát a kertben, azt kell összevágni? Arra tökéletes.
De ha évről évre a teljes téli tüzelőt ezzel akarjátok összevágni, köbméterszámra, arra nem igazi.
Az Oleo-Mac nagyon jó márka, közvetlenül a legnagyobbak után jön minőségben. Viszont ez egy viszonylag kis teljesítményű fűrész, kisebb munkákhoz van gyártva.
Ilyen minőségnél a komolyabb munkákra való gépek 100 E-től kezdődnek.
erre jó példa az én Husquarna 235-ös fűrészem, 6 éves, 1500 mázsáig számoltam a fát amit felvágtam vele, azóta nem számolom, ebbe volt 15 éves akác oszlop, tölgy, bükk, cserfa, meggyfa, almafa, törzsgyök, vízes fa és száraz fa. Tavaly a gyümölcsösben a 15 éve ültetett Mutsu almafákat ezzel vágtam ki, daraboltam össze, 850 db almafa volt benne és sógoromnak a 20-25 éves meggyes ültetvényét is ami 250 fa körül volt. Sógoromnak, nagyapámnak, fateréknek is én vágom a fát. Amit eddig költöttem rá az egy csillagkerék, egy vezető, 3 lánc, lánckenő olaj, Husquarna 2T olaj és benzin. Szervizbe soha nem volt, olajszivattyúval nem volt gond, pedig ennél a típusnál elvileg típushiba.
Ez a 235-ös egy kis fűrész, de ha az ember rendesen bánik vele, nem öli meg, nem egy nap alatt akar mindent összevágni, akkor örök élet. A mai napig tökéletesen megy és még jó pár évig fog szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!