Van egy kumquat fám. Kb egy hétig vagy max másfél hétig nem öntöztem. Olyan mintha elszáradt volna. (Bővebgen lent). Mit tegyek? Honnan lehet látni hogy még életben van? Hogyan és mivel öntöztem most?
Figyelt kérdés
Bent van a lakàsban.A levelei elszàradtak és leesett az összes. Néhàny àg elszàradt azokat levàgtam. Maradt még rajta egy kis zöld rész, de olyan mint ha fokozatosan elszàradna pedig öntözöm.Màr termő fa. De ne írjatok lécci lekezelő vàlaszt mert még nem vagyok 15 éves se.2015. jan. 17. 14:30
1/1 anonim válasza:
A benti tartás már önmagában is okozhat totális levélhullást.
Az agyonöntözés is. Lehet, hogy csak pont most ért oda a dolog, elrothadtak a gyökerek. (Egy hétnél gyakrabban nem is szabad öntözni.)
Ha esetleg mégis a kiszáradás volt a gond, akkor normális módon öntözgeted tovább, hogy két öntözés között kiszáradjon a talajfelszín, ahogy eddig is kellett volna, aztán majd meglátod, hogy kihajt-e. A vastagabb részek elég sokat ki szoktak bírni, ha a vékonyak nem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!