Melyik fűkaszát válasszam?
Szeretnék venni egy fűkaszát, de nem tudom eldönteni hogy melyik lehet jobb. Ugyanolyan erős mind a 2. Majdnem a legkisebbek, de nekem pont elég a ház körül.
Husqvarna 128R vagy Stihl fs56.
Marujama MX24H 75000
Maruyama BC 320h
99000 a második
Teljesen japán ,és nagyon megbizhatók ,rendkivűl könnyüek
Keres rá a googléban
előző voltam.
Úgy látom, nagyon nem értesz hozzá, ha ilyen gyenge gépekre ilyen sok pénzt szánsz.
Ahogy az első írja, ezen a pénzen veszel 4 db erős piacos gépet, amik összességükben elég sokáig fogják bírni, és térdig érő fűben egy álom velük dolgozni, a kis teljesítményű gépekkel ellentétben, amikkel már a 30 centis füvet is szálanként kell levadászni.
2 LE alatt még ház körüli munkákhoz sem szabad gépet venni.
A minimum 2 LE-t úgy értettem, hogy ennyinek meg kell lenni a valóságban, ha nem csak 10-20 cm-es füvet akarsz vágni. (De 10 cm-es fűnél is jobb az erősebb gép, már csak a haladás miatt is, mert gyorsabban lehet lengetni az erősebbet, meg jóval szélesebben viszi egy fogásra.)
A Straussra 3,5 LE van írva. Persze ez nyilván túlzás, de ha csak 3 vagy 2,5 LE van is benne, akkor is sokkal jobb vele dolgozni, mint egy harmatgyenge "minőségi" szöcskeijesztgetővel.
10 éve én is elkövettem ezt a hibát, hogy 1 LE-s gépre költöttem a fél havi fizetésemnél többet, aztán rá kellett jönnöm, hogy ez bizony nem az, mint gondoltam.
Utána vettem egy kínait (a Straussnál eggyel magasabb kategóriás Demon nevűt, amit most 25 körül adnak), na akkor értettem meg, hogy a márkanévnél tízszer fontosabb az erő. Utána a kicsit már csak akkor vettem elő, mikor letakarítottam és rásóztam egy amatőrre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!