Melyik kapálógépet válasszam? Több lent.
Gyakorlatilag egyformák, csak másfajta motort raktak a tetejükre.
Én személy szerint Honda-hívő vagyok, a Honda motorommal mindig kevesebb gond volt, mint a Briggs motorral. Sokkal könnyebben is indul, fele erővel lehet berántani. Kereskedő mondta, hogy mikor nő vásárol kapát, annak mindig Hondát ajánl... Persze, egy férfi derekának sem tesz jót a sok rángatás. :)
(Biztos kapsz ellenvéleményt is, mert sok B&S-kedvelő van.)
Ja, az hátránya lehet a Hondának, hogy lassabban pörgeti a kapákat. De ez lehet motortípusfüggő is.
Nézd meg a neten, hátha van máshol olcsóbban is.
Kérdezd meg egy helyi szervizben, mik a tapasztalataik.
Második:
Te szervizben dolgozol, azért tudod így?
Az én Hondám már vagy 15 éve megy, elég rendesen van használva, és néha igen durva körülmények között.
Porlasztótakarításon kívül mást még nem kellett vele csinálni. Ja, hát légszűrőt meg olajat cserélni. Ősszel leállítom, márciusban előszedem, és idén pl. 2. rántásra indult a benne lévő benzinnel.
Ellenben a Briggs motoros RK-02-vel vannak gondok, legutóbb a gyújtást kellett csinálni, előzőleg a dugattyú hajtókarja tört el. (Öregebb gép, de nem ment sokkal többet.)
Még egy dolgot kifelejtettem a Hondától: egyvalaki állítása szerint nem szabad napon tárolni (pl. előtető alatt), mert az évekig ható UV-sugárzás tönkreteszi a műanyag burkolatot, és darabokra törik. Szervizes ismerősöm viszont még nem hallott ilyen gondról. Én azért nem szabadban tartom...
2. vagyok.
Igen, szervízben dolgozik egyik ismerősöm.
Kisgépszerelő, hát az az arány amit írtam. Briggs olcsóbb, de jobb is. Igazából ezt mondta, hiszek neki, briggs az egyik legjobb, ha nem a legjobb kisgépben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!