Szobanöbényeim megfagytak, van esély rá, hogy "újraéledjenek"? Mit tegyek?
Nem szidást kérek -az nem használ, hanem tanácsokat, tippeket, segítséget. Nagyon szeretem a szobanövényeimet, de a ház kicsit túl van fűtve (ebbe nincs beleszólásom), és nagyon kókadoztak a meleg miatt... kitettem őket a teraszra (főleg a jácintnak és a krókusznak azt hittem jobb lesz), viszont pár nap után látom megfagytak:(
A fent említett 2 növénynél még nagyobb baja esett a többinek (ez a 2 se nőtt azóta és ők is megfagytak), a többi viszont (zöldike, korallvirág, vitorlavirág) láthatóan szétfagyott: leveleik elvékonyodtak, átfagytak, és semmi tartásuk nem maradt, csak lógtak nagyon el voltak kókadva, így levágtam a leveleiket, hátha új erőre kapnak... azóta (mióta megmetszettem őket - kb egy hete) viszont semmi, csak nagyon ki vannak száradva, a korallvirágnk meg nagyon megpuhult az amúgy fás szára... és nagyon rosszul néznek ki :(
Mit tegyek? Kérlek segítsetek!! aki ért hozzá/van tapasztalata!
A föld alatt lévő részekből esetleg még újrahajthatnak, nem tudhatjuk innen, mennyire fagytak el.
A jácint meg a krókusz még ki fog hajtani idén vagy jövőre, de virágozni már garantáltan nem fognak, de ezt a szobai tartással is elérted volna, azt még annyira sem bírják, mint a nagy hideget szoktatás nélkül.
Köszi a válaszokat!
Képet csak emailben tudok küldeni, de amúgy sajnos el vannak száradva. + most 1-2 növénynek olyan fehér vattaszerű penész lett a földjén.... és az egyik növény elég büdös is :S
Mi(től) lehet ez?
Gondolom, penészednek az elhalt gyökerek.
Ezeket már lehet kidobni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!