Kezdőoldal » Otthon » Kert » Szobanöbényeim megfagytak,...

Szobanöbényeim megfagytak, van esély rá, hogy "újraéledjenek"? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nem szidást kérek -az nem használ, hanem tanácsokat, tippeket, segítséget. Nagyon szeretem a szobanövényeimet, de a ház kicsit túl van fűtve (ebbe nincs beleszólásom), és nagyon kókadoztak a meleg miatt... kitettem őket a teraszra (főleg a jácintnak és a krókusznak azt hittem jobb lesz), viszont pár nap után látom megfagytak:(

A fent említett 2 növénynél még nagyobb baja esett a többinek (ez a 2 se nőtt azóta és ők is megfagytak), a többi viszont (zöldike, korallvirág, vitorlavirág) láthatóan szétfagyott: leveleik elvékonyodtak, átfagytak, és semmi tartásuk nem maradt, csak lógtak nagyon el voltak kókadva, így levágtam a leveleiket, hátha új erőre kapnak... azóta (mióta megmetszettem őket - kb egy hete) viszont semmi, csak nagyon ki vannak száradva, a korallvirágnk meg nagyon megpuhult az amúgy fás szára... és nagyon rosszul néznek ki :(

Mit tegyek? Kérlek segítsetek!! aki ért hozzá/van tapasztalata!

2015. jan. 12. 01:19
 1/7 anonim ***** válasza:
Kép jó lenne. A jácint és a krókusz esetleg még jövőre kihajt újra, de a többibek szerintem annyi. És télen soha nem metszünk.
2015. jan. 12. 05:55
 2/7 Béla211 ***** válasza:
Én is az előzővel értek egyet. Sajnos a korall virág a vitorla virág helyett való színüleg újat kell beszerezned.Ezek a növények sajnos már nem hiszem hogy újra erőre kapnának.
2015. jan. 12. 09:54
 3/7 anonim ***** válasza:
Tényleg jó lenne egypár kép.Általánosságban elmondható,hogy a szobában teleltethető,nem fagyálló növényeket nem szabad télen csak úgy kirakni,mégha nincs fagy akkor sem.Mostanában volt fagy ,így ,ha éjjel is kint voltak,bztos,hogy elfagytak.Sok szobanövényt már a +25-ből ki a +5-be is megviseli,főleg,ha megsütötte a nap ,mert ilyenkor a direkt napfényt sem bírják.Némelyik még a huzatos helyet sem bírj bent a lakásban,pl. fikuszoknak elkezd hullani a levele.Sokféle tényezőt figyelembe kell venni a szobanövények tartásánál,különösen télen,mert alapvetően a tél minden szobanövénynek elég nagy megpróbáltatás.Nálam ,szinte minden növény kint van egész nyáron ,így elégé meg tudnak erősödni a télre és jobban átvészelik.
2015. jan. 12. 12:37
 4/7 anonim ***** válasza:

A föld alatt lévő részekből esetleg még újrahajthatnak, nem tudhatjuk innen, mennyire fagytak el.

A jácint meg a krókusz még ki fog hajtani idén vagy jövőre, de virágozni már garantáltan nem fognak, de ezt a szobai tartással is elérted volna, azt még annyira sem bírják, mint a nagy hideget szoktatás nélkül.

2015. jan. 16. 13:13
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Képet csak emailben tudok küldeni, de amúgy sajnos el vannak száradva. + most 1-2 növénynek olyan fehér vattaszerű penész lett a földjén.... és az egyik növény elég büdös is :S

Mi(től) lehet ez?

2015. jan. 22. 02:15
 6/7 anonim ***** válasza:

Gondolom, penészednek az elhalt gyökerek.

Ezeket már lehet kidobni.

2015. jan. 22. 07:42
 7/7 anonim ***** válasza:
Csinálsz képet, feltöltöd pl a kepfeltoltes.hu-ra, aztán belinkeled ide a linkjét. Nem bonyolultabb, mimt ide kérdést kiírni..
2015. jan. 22. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!