A kukoricát milyen gépekkel lehet művelni?
Van egy 1.5 hektáros földünk, ahol évről évre kukoricát termesztünk, apám, bátyám és én. Mióta az eszemet tudom kézzel csinálunk mindent, de a kapálást, idén szeretném gépesíteni(kisgépesíteni), persze minden mást is, ami lehetséges. A keretem rá 500-1millió. de szívem szerint inkább csak 500:)
Nos városi gyerek vagyok, ez nálam "kényszer" munka így nem értek hozzá, ezért a kérdés, azért itt és egyéb helyeken kérdezem, nem pedig a rokonságot, mert apám hallani sem akar róla neki ez vidám családi program...
a nagyobb gépekkel az a gond, hogy a telek belső fele a művelhető, eredetileg szőlő volt, csak apám nem ért a szőlőhöz, így mióta nagy fater nincs, azóta kukorica van.
na szóval az a gond a nagyobb gépekkel, hogy a telek 3 irányból erdő jellegű, amit apám szerint nem szabad kivágni, mi pedig nem is akarjuk, mert örülünk, hogy van egy erdőnk, nyáron nagyon pihentető tud lenni ücsörögni benne és figyelni a zajokat, a 4. út pedig olyan, hogy robogóval, esetleg ilyen kis robikapás kiskocsis cuccal is megoldja pár szomszéd, de nagyobb géppel járhatatlan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!