Kezdőoldal » Otthon » Kert » Az orchideáról lenne szó,...

Az orchideáról lenne szó, többi lent. Még fog virágozni?

Figyelt kérdés
Van egy orchideám, és véletlenül (pont, amikor rügyezett) letörtem a szárából kb. 15 cm-t. Az lehetséges, hogy még újra nőjön, és virágozzon egyszer? Vagy így marad?

2014. dec. 15. 21:03
 1/5 anonim ***** válasza:
Mivel itt kérdezed, megtippelem: nem fog. A levelei megmaradnak, de virágot nem hinném, hogy fogsz tudni elővarázsolni. Ez még nekem sem sikerült.
2014. dec. 15. 21:16
 2/5 anonim ***** válasza:
Miért ne sikerülne.Ha eddig jól érezte magát,akkor akár hozhat szárat is a levelek közül.Nekem már a 3.at hozza ugyanaz a növény,egy másik fajta is most hozta nemrég a szárat levelekkel és most virágzik.
2014. dec. 15. 21:27
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi remélem még fog...
2014. dec. 16. 17:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Kiheveri. A természetben is előfordulnak ilyen esetek széltől, állatoktól és emiatt nem pusztul ki egy faj. Ez a növény is képes a regenerálódásra. Egy ismerősöm eleve levágta, mert azt hitte így kell tenni az elvirágzott szárakkal. Aztán egy éven belül lett rajta máshol.
2014. dec. 16. 20:03
 5/5 A kérdező kommentje:
Mégis kivirágzott, és van rajta 3 szép, nagy virág! :-)
2015. máj. 5. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!