Be szeretném oltani a citromfámat, mi a teendőm?
Figyelt kérdés
Üdvözletem mindenkinek!
Van 2 db 150cm-es 6 éves citromfám, szép, egészséges sűrű levelű, szeretném ha teremne rajta citrom, közelünkben senki sem ért hozzá, végig kérdeztem az összes virágboltost, de senki sem ért hozzá..
Mi a teendőm? Olvastam interneten hogy kell hozzá oltókés, meg úgynevezett Raffia,de bővebben nem lehet olvasni erről..
Nagyon köszönöm előre is a válaszokat! =)
2010. febr. 1. 13:45
1/5 anonim válasza:
Kellene szerezned először is egy termő citromfáról szemet vagy ágat. Szemzéssel vagy oltással keresztezni a 2 növényt.
Keress rá a két megoldásra, és sikerül.
2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszod, utána nézek, remélem valami leírást találok róla.. =)
2010. febr. 1. 15:34
3/5 anonim válasza:
Nekem is ez a gondom,komárom megyében senkit nem találtam aki foglalkozik hasonloval.
(nekem csak egyenesen nőtt eddig,mikorra várhatom h elágazzon?)
4/5 titak válasza:
Csípd le a hegyét,és már ágazik is.:)
5/5 anonim válasza:
Ezt nagyon fiatal korban szokták, amikor annyira vékony, hogy magára a törzsre rá tudják oltani a termőt. Most már csak azzal tudsz próbálkozni, hogy 1-1 ágat oltasz rá. Akár azzal is megpróbálkozhatsz, hogy az egyikre mandarint, a másikra narancsot, a harmadikra meg citromot, hátha hisztokompatibilisek, nem tudom a növényeknél hogy van ez, de almából pl 100 különböző fajtát is ráolthatsz ugyanarra a fára, úgyhogy talán citrusféléknél is működik a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!