Kiszórhatom még december közepén a kombinált műtrágyát?
Kaptam 10 kilót az egyik ismerősömtől.Nem tudom a nevét egy zsákban hozta.Granulátum.
Én úgy tudtam, hogy lassan bomlik ezért ősszel kell kiszórni, hogy tavaszra lejusson a gyökerekhez.
A csemetefáimat szeretném kicsit megtámogatni.
Kiszórhatom még most?
Az 1-2-3 éves gyümölcscsemetéimnek mennyit adhatok?
Azt mondta, hogy egy-két evőkanállal szórjak köré. Az elég?
Nyugodtan körbeszórhatod,de csak akkora körben ameddig a lombkorona ér.Ezt úgy kell,mint egy járda jégmentesítését.
Ne kiskanalazz.
Nem kell ezt belocsolni,majd a téli csapadék ezt megoldja .
A N egy része elillan egy nap alatt, ha nincs bedolgozva (kivéve esős időben), a másik része meg lemosódik a gyökerek alá, ha nagyon csapadékos lesz a tél.
A K és P meg egy tél alatt legfeljebb 3-4 centit mosódik be, tehát nem érik el a gyökerek szintjét. Ezek nem olyan mozgékonyak, mint a N, hanem hozzákötődnek a talajszemcsékhez, és csak sok víz hatására mozdulnak egy keveset.
Én már nem szórnám, csak tavasszal, közvetlenül rotázás előtt.
Jó lenne megtudni mégis a szer nevét, akkor rákereshetnél, hogy egy m2-re mennyi kell belőle.
Miért me csináljak nagy faxnit belőle?
Nitrogén talán nem kell a fáknak?
Azért adnék nekik, hogy kicst gyorsabban összaszedjék magukat. Csak amíg picik a fák.
kiszórhatod bármikor, amikor a talaj, és az időjárás alkalmas.
csurgón belül szórd körbe a fát, aztán rágereblyézel, hogy ne nagyon látszódjon. a természet ezután mindent megold.
Az NPK mindenkor, mindenre jó, ki van az találva. én csak azt használok, nől minden mint az állat.persze nem ész nélül, hanem csak apránként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!