Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogy kell mesterségesen...

Hogy kell mesterségesen megporozni egy citromfát?

Figyelt kérdés

Most làttam hogy elkezdett bimbózni és van rajta kb 8 db bimbó és ősszel szerintem nem szoktak porozni a méhek ezért nemtudom. És mit kell csinàlni ha viràgzik? Úgy értem hogy pl tàpoldatozni mennyit kell stb. Mivel gyerek vagyok még ezért le írjatok flegma vàlaszt. Meg mandarin óltóàgat hol tudok beszerezni Magyarorszàgon vagy kinek van? C

Caak mert tavasszal be szeretném oltani.

2014. nov. 10. 18:08
 1/5 Trafó1 ***** válasza:
Egyszerű, beledugod a virágba az ujjad, mindegyikbe, virágport így körbe hordozod, mandarint láttam az OBI-ban régebben de a neten is találsz biztos ha beírod a keresőbe, a citrommal érdemes foglalkozni, szép terméseket hoz, a mandarin nehezebb ügy.
2014. nov. 10. 18:20
 2/5 anonim ***** válasza:

Vagy csipesszel kitépsz egy (pár) porzószálat a rengetegből, és a bibéhez nyomkodod.

De a citromvirág gyakran saját magát is megporozza, minden behatás nélkül.

2014. nov. 10. 18:23
 3/5 A kérdező kommentje:
És mennyi ideig viràgzik? Úgy értem ha màr meg van porozva akkor kb. mennyi idő amíg meghozza a gyümölcsöt?meg van kumkuat fàm volt rajta jó sok gyümölcs de az mikor fog újra viràgozni vagy melyik hónapban szokott viràgozni?
2014. nov. 11. 15:42
 4/5 anonim ***** válasza:

A telelőhelytől függ, hogy mikor virágzik.

Nálam hideg, világos telelőhelyen (2-3 fok szokott lenni a minimum nagy hidegekben) februárban van virágzás először, és most kezd érni a citrom.

2014. nov. 11. 21:07
 5/5 A kérdező kommentje:

De kicsit furcsànak tartok valamit. Az normàlis ha kb. 20db bimbó

szerűség van rajta a kb. 4-5 éves fàn?

2014. nov. 12. 06:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!