Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért rohad el a kavicskaktuszom?

Miért rohad el a kavicskaktuszom?

Figyelt kérdés
Olyan helyen van, ahol mindig kapnak fényt.Öntözni is csak ritkán szoktam, tehát biztos h nem attól van.Először az egyik rohadt el, kb két hete, és ma reggel észrevettem, hogy már megint kezdett egy rohadni, a tövénél. Mit csináljak vele?? :-(((((
2014. nov. 2. 08:22
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

[link]

Itt lehet látni, hogy az egyiknek már csak a töve maradt, a másik meg(leghátul) most puhult meg :-(

2014. nov. 2. 08:30
 2/13 anonim ***** válasza:
Mégiscsak túlöntözted, még ritkábban kell a kaktuszt öntözni.
2014. nov. 2. 08:32
 3/13 anonim ***** válasza:

A kaktuszok általában a sivatagos-félsivatagos talajt kedvelik, ahol kevés eső van.

Tehát ez a fekete föld, amiben van, nem egészen neki való. Inkább egy kavicsos-homokos földben talán jobban éreznék magukat, ahol még a locsolás vize is könnyen leszalad alóluk...

Keress virágüzletben kifejezetten kaktuszoknak való virágföldet, a lakásban (konyhában, fürdőszobában) hagyd hogy szoba-hőmérsékletűre melegedjen, és utána ültesd át a virágokat, akkor talán még meg tudod a többit menteni.

2014. nov. 2. 08:46
 4/13 A kérdező kommentje:
Hát az a helyzet, hogy van nekem itthon kaktuszföldem, csak amikor megvettem őket (kb 3-4 hónapja), akkor muszáj volt átültetni, mert nagyon kicsi volt a cserepük.Akkor nem volt kaktuszföld, szóval kénytelen voltam ilyenbe ültetni, utána meg nem akartam bolygatni őket.akkor most ültessem át mégis?
2014. nov. 2. 09:24
 5/13 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy mindemellett túl nyirkos a levegő a lakásban? Mert sajnos nálunk ez van, alig öntözöm már a növényeket, mégis lassan kirohadnak.
2014. nov. 2. 09:46
 6/13 A kérdező kommentje:
Bakker, most eszembe jutott vmi.Az orchideám pont a kaktuszok felett levő polcon van, hogy ne süssön rá a nap.És azt ugye minden nap bőségesen szoktam permetezni.Akkor lehet, h onnan megy a víz a kaktuszokra :-((
2014. nov. 2. 09:50
 7/13 anonim ***** válasza:

Azért írtam, hogy szoba hőmérsékletű földbe ültesd át, a gyökere meg ne fázzon. Valójában ilyenkor már nem szoktuk (május vagy augusztus jó), de ha nem csinálsz vele semmit, biztosan kirohad májusig.

Ez pedig a mmásik: a párás levegőt sem igazán díjazzák...

2014. nov. 2. 11:08
 8/13 anonim ***** válasza:

Kicsit kevés a fény is, mert kezdenek megnyúlni.

Tedd őket külön más növényektől!

2014. nov. 2. 15:50
 9/13 A kérdező kommentje:
nem tudom, h miért nyúlnak meg, mert ott, ahol vannak, fél nap süt rájuk a nap, szóval fényhiányuk tuti nincs.
2014. nov. 2. 16:15
 10/13 anonim ***** válasza:
A megnyúlás mindig fényhiányra utal.
2014. nov. 2. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!