A tűzvirágfa (Delinox regia) lehullatja a leveleit?
Nyár közepén vettem pár tűzvirágfa magot, ki is keltek, szépn növekednek. Kb 30cm-esek lehetnek. (Most is hozott hajtásokat és nem olyan gyors ütemben , mint eddig, de fejlődnek azok a hajtások is.) Napfényes előtérben nevelkedtek, a radiátoron. Ahogy elkezdtünk fűteni behoztam őket a szobába. Ott elkezdte hullatni a leveleit mind a kettő, ezért visszavittem az eredeti helyére, de most egy asztalon vannak. A folyamat azóta is tart, és ma lesett mindkét fácskának az alsó két ága is.
Eléggé félek hogy kihalnak, mert sokat gondoztam őket.
Milyen körülmények között érdemes őket tartanom, hogy visszanyerjék eredeti szépségüket? Vagy ilyenkor ez a természetes?
olvastál már tapasztalatot teleltetésével?
szerintem nem fog áttelelni.
5-10 fokon kell teleltetni ennyit találtam róla, de sajnos nem tudom neki biztosítani a folyamatos hűvöst. A levélhullás az egyiken elmaradt és azóta nőtt egy új hajtása. A másiknak még hullik a levele, de ő is hozott új hajtást. :)
Lehet ez ilyenkor természettes folyamat, kártevőt nem látok egyiken sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!