Fikusz benjamikuszom megint dobálja a leveleit, miért?
a fikusz benjamina nem szereti, ha mozgatva van, a fényt mindig azonos távolságból(ablaktól való távra gondoltam) és irányból kell kapnia valamint nem szereti a túlöntözést (hetente egyszer szoktam)és a nagyon száraz meleget(nálam fűtetlen,(illetve kevés meleget kap a nappali szobából kiengedve) nagy ablakos helyiségben van,sok virággal együtt.
17 éves, közel 3 és fél m magas
Az enyém teljesen megbolondult. Képzeljétek, a lépcsőházban volt kint egész évben. Aztán jöttek a mínuszok, és elkezdett pár levele hullani. Behoztam, de hát itt bent meg 23 fok van mindenütt. (kisgyerek van, miatta muszáj fűteni ennyire). Itt bent majdnem teljesen megkopaszodott :((
Két hete visszavittem a lépcsőházba... mínuszok vannak ott is (mínusz 2-3 fok). Azóta egy levele sem hullott le. 5 éves, másfél méter növény. Szóval nem tudom mi lehet... Ha behoznám, lehullana az összes levele, így viszont kint van... ahol egész évben is volt. (napot kap rendesen).
Pfúúúúúú! Akkor még mindig nem tudom, mi lehet. Szóval, az ajánlásaitok alapján:
3 éve ugyanott van, nem mozgatom, nem huzigálom, maximum picit forgatom (3 éve ugyanúgy), hogy ne "sarok növény" legyen:-)
Tavasszal ültettem át, és most ősszel a tetejére ilyen "agyagkavicsot" tettem.
Bár! Lehet, hogy mostanában kicsit többet öntözöm! ???
Egyébként nagyon szép kis jószág, nagyon bántana, ha valami érné!
Köszi a tanácsokat, a vizzel most figyelmesebb leszek!
Picit sem szabad forgatni, ne félj, nem lesz saroknövény!
Az enyém, mint írtam már sok éve áll úgyanúgy, szép egyenletes a formája, nem fordul a fény felé, mint sok más növény.Ha mégis lenne egy-egy ág ami szerinted nem jól áll, bátran metszd meg,nem fogsz ártani vele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!