Kezdőoldal » Otthon » Kert » Pampafű tartható lakásban?

Pampafű tartható lakásban?

Figyelt kérdés
A kertben gyönyörűek a pampafüveink és szeretném őket a lakásban is csodálni, viszont mivel kinti növény nem vagyok benne biztos, hogy túlélnék-e bent, másrészt a téli pihenő időszakot sem tudom, hogy viselné bent. Ha lehet bent tartani, akkor hogyan? Illetve ha nem van esetleg olyan rokonnövénye, ami benti? Köszönöm :))

2014. okt. 13. 11:53
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem lehet, szüksége van a téli hideghatásra, hogy "pihenni" tudjon, különben rövid időn belül elpusztul.
2014. okt. 14. 14:42
 2/8 anonim ***** válasza:
Lakásban kevés a fény és hozzá képest sok a hő. Ezt nem viselik el kinti növények.
2014. okt. 14. 20:54
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha sok lenne a fény, akkor sem maradna meg hosszú távon a lakásban, mert nem tudna "pihenni".
2014. okt. 15. 12:30
 4/8 anonim ***** válasza:

Miből gondolod, hogy egy fűfélének szüksége van a téli pihenőre? A nálunk honos füvek is nőnek minden gond nélkül télen is, ha enyhe a tél.

A virágzással lehet gond a hideghatás elmaradása miatt. De ez sem a virágzás elmaradását jelenti.

2014. okt. 15. 17:30
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :))
2014. okt. 15. 19:19
 6/8 A kérdező kommentje:
olyat tudtok, ami hasonlóan néz ki de benti növény??
2014. okt. 15. 19:20
 7/8 anonim ***** válasza:

Abból gondolom, hogy kertészmérnök vagyok, évek óta növényekkel foglalkozom, és tudok egyet, s mást a biológiájukról :)

A kérdésre válaszolva, olyan szobanövény nem nagyon van, ami hasonlít a pampafűre... A beltéri egyszikű növények általában kisméretűek, ellenben a pampafűvel.

2014. okt. 16. 11:00
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat :))))
2014. okt. 18. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!