Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen virágot ültessek a...

Milyen virágot ültessek a járdaszegély mellé?

Figyelt kérdés
Valamilyen nem túl magasra növő ( max 30 cm), lila virágút szeretnék amit tudom formázni, hogy mini sövény legyen. A talaj kissé meszes.
2014. okt. 2. 16:15
 1/7 anonim ***** válasza:
Mályvabokor. Azt akkorára metszed, amekkorára akarod. Igaz, kell 1-2 év, mire szép bokor lesz.
2014. okt. 2. 16:32
 2/7 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2014. okt. 2. 20:28
 3/7 anonim ***** válasza:
Abból nem 30 cm-es sövényt lehet nevelni, hanem legalább másfél méterest.
2014. okt. 3. 07:22
 4/7 anonim ***** válasza:

Utolsó: nekem mályva sövényem van, max. 50 cm.

Attól függ, hogy mennyire metszed.

Az udvaron van belőle olyan, amit meghagytam fának, az valóban másfél méteres.

2014. okt. 3. 08:23
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen, lehet nyírni, de ha nem nagyon tápanyagszegény a földje, akkor gyorsan nő, gyakran kell nyírni, és persze mindig a virágok nyíródnak le. :)
2014. okt. 3. 12:12
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én a levendulát is javasolnám. Az némileg még hasznosabb is. Szépen összenőnek a tövek ha fél méterenként ülteted. Ha a hely totál árnyékos, akkor nem jó.
2014. okt. 3. 17:41
 7/7 anonim ***** válasza:

Én is a levendulát akartam javasolni. Gyönyörű növény. A kártevők pedig kerülik. Igaz kell 1-2 év mire teljesen kifejlődik. Bár ez nem sok ha a növények életét nézzük. Imádja a napfényt és a szárazságban is jól el van.

[link]

2014. okt. 4. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!