Hogyan ültessek mandulafenyőt magról?
Figyelt kérdés
Nyár közepén szereztem mandulafenyő magokat, szeretnék egyet ültetni magamnak. Hogyan csináljam, lépésről lépésre, ha lehet, kezdő kertész vagyok. Olvastam róla, hogy nehéz, de szeretem a kihívásokat. Szóval milyen földbe, mikor ültessem, kint vagy bent tartsam, meddig, stb... Előre is köszönöm :)2014. aug. 25. 19:44
1/8 anonim válasza:
Előbb alaposan tanulmányozd a mandulafenyő életfeltételeit, azokat a klimatikus viszonyokat, amelyek között várható, hogy életben marad. Utána keress egy ilyen helyet az országban és ott ültesd el a magot.
3/8 anonim válasza:
áprilisban vesd kint, pár hónap mire kicsírázik, de télen kifagy
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de én arra voltam kíváncsi, hogy hogyan lehet. Hallottam olyat, akinek sikerült tehát nem lehetetlen. Aki nem tud segíteni az pls ne is írjon
Köszönöm...
2014. aug. 25. 22:34
5/8 anonim válasza:
miről beszélsz?
Második vagyok, nekem sikerült.
kb 50%-os arányban csírázott.
6/8 A kérdező kommentje:
Bocsi 2., a másik kettőnek írtam, csak utálom qmikor valaki fölöslegesen humorizál...
Amit küldtél, az jó, de még az elejét szeretném tudni, a magot mikor ültessem és milyen mélyre, megtörjem-e vagy azzal a kemény csonthéllyal együtt, ...
2014. aug. 26. 16:17
7/8 anonim válasza:
...vagyis harmadik vagyok.
Én héjastól vetettem, kb 2-4cm mélyre.
Áprilisban fóliasátorba.
Sajnos a palántadőlés nagyon könnyen kinyírja, így a csírázás után le legyen párás helyen.
Vagy szobába vesd márciusban vagy kintre április-májusban.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi :) Valami ilyesmire voltam kíváncsi ;)
2014. aug. 26. 22:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!