Kezdőoldal » Otthon » Kert » A lenyírt füvet össze kell...

Nicola73 kérdése:

A lenyírt füvet össze kell szedni vagy nem?

Figyelt kérdés

2014. szept. 19. 11:07
 1/10 anonim ***** válasza:
Össze, ha nem akarod, akkor nem kell.
2014. szept. 19. 11:14
 2/10 anonim ***** válasza:
Nekem oldalt kidobós a nyíróm. Mindig jobbra haladok. Így a kidobott sávot még jobban összedarálja. Az pedig rajta marad a füvön. Jobban megtartja a nedvességet. Persze, időnként le szoktam gereblyézni .
2014. szept. 19. 11:43
 3/10 anonim ***** válasza:
ronda ha rajtamarad.
2014. szept. 19. 12:04
 4/10 anonim ***** válasza:
Nekem tárolós fűnyíróm van, egyben kiönthető a lenyírt fű a komposztra. Ha rajta hagyod, alatta tönkremegy a fű.
2014. szept. 19. 12:22
 5/10 A kérdező kommentje:
Úgy tudtam, ha rajtahagyom akkor komposztálódik és attól szebben nő majd a fű.
2014. szept. 19. 12:53
 6/10 anonim ***** válasza:
Komposztálódni, komposztálódik, de a mélyebb részekbe beül és vagy napokig-hetekig megszáradva vagy megrothadva elveszi a fényt és a levegőt az alacsonyabban levő fűcsomóktól, amik ez után elpusztulnak. Utána mindig ide fog begyűlni a levágott zúzalék, így a meló végeztével összefüggőbb zöldet látsz, de pár nappal később kisárgul a (nyesedék) fele. Aztán idővel megint bezöldül az egész, mert öszeérnek a csomók levelei. Vagyis a vágás utáni naptól kb 1-2 hétig csúnyább lesz mint a gyűjtős megoldással. Még a gyűjtős is elszórja a 10%-át.
2014. szept. 19. 13:06
 7/10 anonim ***** válasza:

Rád van bízva.

Én nem szedem össze, se időm se kedvem ezzel vacakolni, van kb. 1000 m2 amit le kell nyírnom 2-3 hetente. Eddig én nem láttam kárát ennek a gyakorlatnak. Aztán kinek mire van igénye meg ideje.

Lehet ha megöregszem és nem dolgozok már sehol akkor összegyűjtöm majd.

2014. szept. 19. 14:04
 8/10 gomzoli ***** válasza:

Nem szoktuk összegereblyézni, és a fűgyűjtőt sem tesszük fel, mert kb. 1500 m2 tisztán a füves terület az udvarunkon, eszemben sincs 2 mázsa füvet 10 kilónként a komposztra hurcolászni. A fűnyírónk mulch-funkciós késsel van felszerelve, vág és aprít egyszerre. Hátul kidobós, és szépen elhinti a nyesedéket, nem hagy kupacokat.

Én nem vettem észre semmiféle káros hatását annak, hogy a levágott aprólék nincs összeszedve. Zöld trágyázásnak is nevezhetjük, mert visszajutnak a tápanyagok a földbe.

2014. szept. 19. 15:26
 9/10 anonim ***** válasza:

Attól függ, milyen gyakran van nyírva.

Ha kevés a levágott anyag, akkor nincs vele gond, de ha csak olyankor nyírja az ember, mikor már fél méteres, akkor nem tud beesni a maradék szálak közé, hanem megmarad nagy csomókban a tetején.

2014. szept. 19. 17:36
 10/10 moha76 válasza:

A fű nagyságától függ. Ha nagyon nagy akkor tényleg rondán néz ki tőle és alatta befülledhet, de tönkre nem megy.

Ha hetente nyírod, nem olyan nagy a fű, meg sem látszik, hogy szétszórja és komposztálódik is.

Én a heti fűnyírásnak vagyok a híve. Könnyebb is tolni a fűnyírót, komposztálódik is, gyorsabban is végzek.

2014. szept. 25. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!