A lenyírt füvet össze kell szedni vagy nem?
Rád van bízva.
Én nem szedem össze, se időm se kedvem ezzel vacakolni, van kb. 1000 m2 amit le kell nyírnom 2-3 hetente. Eddig én nem láttam kárát ennek a gyakorlatnak. Aztán kinek mire van igénye meg ideje.
Lehet ha megöregszem és nem dolgozok már sehol akkor összegyűjtöm majd.
Nem szoktuk összegereblyézni, és a fűgyűjtőt sem tesszük fel, mert kb. 1500 m2 tisztán a füves terület az udvarunkon, eszemben sincs 2 mázsa füvet 10 kilónként a komposztra hurcolászni. A fűnyírónk mulch-funkciós késsel van felszerelve, vág és aprít egyszerre. Hátul kidobós, és szépen elhinti a nyesedéket, nem hagy kupacokat.
Én nem vettem észre semmiféle káros hatását annak, hogy a levágott aprólék nincs összeszedve. Zöld trágyázásnak is nevezhetjük, mert visszajutnak a tápanyagok a földbe.
Attól függ, milyen gyakran van nyírva.
Ha kevés a levágott anyag, akkor nincs vele gond, de ha csak olyankor nyírja az ember, mikor már fél méteres, akkor nem tud beesni a maradék szálak közé, hanem megmarad nagy csomókban a tetején.
A fű nagyságától függ. Ha nagyon nagy akkor tényleg rondán néz ki tőle és alatta befülledhet, de tönkre nem megy.
Ha hetente nyírod, nem olyan nagy a fű, meg sem látszik, hogy szétszórja és komposztálódik is.
Én a heti fűnyírásnak vagyok a híve. Könnyebb is tolni a fűnyírót, komposztálódik is, gyorsabban is végzek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!